ARTICOLE

[Fotografie] CADE MARTIN: Arta de a spune povesti

„Atunci cand privim lucrurile dintr-o alta perspectiva, povestile ies la iveala. Exista frumusete si in simplitatea vietii de zi cu zi, iar aceia care vor invata sa priveasca indeaproape vor gasi inspiratie in cele mai neasteptate locuri. Atunci se naste povestea. In acel moment, ceea ce conteaza nu sunt proiectele sau deadline-urile. Dintr-odata descoperi darul de a vedea.”

Acesta este unul dintre multele citate pe care le citim pe site-ul oficial al fotografului Cade Martin. Fie ca realizeaza editoriale pentru nume precum Tommy Hilfiger, Coors Brewing Company, America's Next Top Model, Discovery Channel sau Starbucks, fie ca lucreaza la proiecte personale, portofoliul lui Cade Martin cuprinde nenumarate povesti in imagini ce fascineaza si intriga privitorul.

Cade Martin a castigat nenumarate premii internationale, modul sau de a lucra fiind adesea asemanat  cu cel al celebrilor fotografi Rodney Smith si Tim Walker. Stabilit in prezent in Washington, DC, Martin este cunoscut pentru modul fantezist si creativ in care isi trateaza fiecare proiect. „Personal sunt inspirat mai degraba de cinematografie. Desigur, colectionez si rasfoiesc nenumarate carti de fotografie, dar inca de cand eram mic mi-a placut sa merg la cinema.”

„Imi place ideea acelei dimensiuni narative - ai in fata ta o imagine insa ea sa para un cadru dintr-o banda cinematografica, iar povestea sa continue dincolo de acest cadru.”

 

Facebook | Website | Behance

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicale



PIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia