ARTICOLE

[Fotografie] CAN DAGARSLANI: Identitati intre asemanare si diferenta

Sophie si Marlene sunt cele doua protagoniste ale proiectului fotografic realizat de Can Dagarslani. Seria de imagini tematice, inceputa de fotograful de origine turca in vara anului trecut, poarta titlul de Identities, explorand prin intermediul proportiilor si al simetriilor ideea de asemanare si diferenta. Personajele portretizate de Dagarslani in acest proiect se definesc atat prin relatia cu celalalt, ci si prin modul in care interactioneaza cu mediul, intr-un proces de identificare si totodata de individualizare, de separare.

Can Dagarslani a absolvit Mimar Sinan University of Fine Art din Istanbul, iar incepand cu varsta de 28 de ani devine din ce in ce mai atras de fotografie. Totul a inceput in 2003, cand Dagarslani studia fotografii reprezentand diferite peisaje urbane cu scopul de a ilustra stilul arhitectural al unor orase. La scurt timp, descopera tainele fotografiei analog, punand deoparte camera digitala in favoarea unei camere pe film.

In proiectele sale fotografice, Dagarslani cauta sa ilustreze emotii interioare, fie exteriorizand propriile trairi resimtite in fata unor peisaje, precum cele din Sevilla, Barcelona sau Roma, fie cautand sa surprinda interactiunile subtile intre subiectii fotografiati si mediul lor inconjurator. Folosindu-se de cele mai multe ori de culori expresive si lumina naturala, Dagarslani aplica in proiectele sale conceptuale principii specifice arhitecturii, acest fapt fiind evident mai ales in seriile Identities.

::: Website :::

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia