ARTICOLE

[Fotografie] Evelyn Bencicova: Gratie, magie si simbol

Evelyn Bencicova este nu doar un fost fotomodel de o frumusete atipica, in varsta de 21 de ani, ci si un fotograf autodidact, ce creeaza prin imaginile sale un univers absolut bizar. Personajele sale sunt palide, grațioase, uneori afisand o goliciune aproape lirica, alteori imbracate intr-un stil pe care l-as numi gotic, insa de fiecare data extrem de expresive, fiinte ale caror priviri ascund povesti si chiar intrebari adresate privitorilor.

Foto credit: Camilla Storgaard

Nu stiu daca ati urmarit inregistrari cu Evelyn in timpul unei sedinte foto, dar pe langa viziunea si conceptul prin care-si creeaza proiectele, fotografa lasa loc surprizei si improvizatiei, explicand uneori aproape haotic modelelor sale ce trebuie sa faca pentru a obtine cadrul pe care si-l doreste. Ii stiam proiectele independent unul de celalalt, iar acum privindu-le laolalta descopar teme si simboluri comune.

Black And White Magic

CLOSE

ECCE HOMO

Evelyn Bencicova s-a nascut la Bratislava, in Slovacia, iar in prezent locuieste in Berlin, unde lucreaza ca fotograf implicat in diferite proiecte personale sau in domeniul modei. In copilarie,  Evelyn si-ar fi dorit sa fie filosof sau politician, aspiratii care s-au rasfrant insa asupra artei sale. Mai mult decat atat, dupa cariera in moda, Evelyn a decis ca incepand cu acest an sa urmeze cursurile University of Applied Arts din Viena.

Ceea ce conteaza pentru Evelyn nu este neaparat personajul sau obiectul pe care il fotografiaza, ci ideile, conceptele de la baza acelui proiect: „Incerc sa creez ceva valoros si accesibil pentru oricine doreste sa caute sensuri ascunse in imaginile mele. O imagine frumoasa nu mai este de ajuns, din punctul meu de vedere, si cred ca in spatele unei fotografii este nevoie de un concept si o estetica evocatoare. ”

Metamorphosis

HEROINE

The Kingdom

SYRENA

Imaginile sale denota o simbolistica destul de complexa si sunt extrem de intense, exprimand probabil propria-i personalitate: „Este adevarat ca sedintele noastre foto sunt intense. Strig, alerg dintr-o parte in cealalta. Ma intind pe podea in pozitii ciudate. Sunt vie si foarte prezenta in fotografiile mele.”

SILENCIUM

TRINITY

CARNE

AUTOPORTRAIT

Tumblr | Behance

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia