Auditii

Colour Dreams by COLOUR DREAMS

 

 

Post-Rock/ Instrumental/ Experimental

Label: Independent

Data aparitiei: 10.01.2015/ 31.05.2011

 

Colour Dreams este o trupa de Post-Rock instrumental din Moscova, infiintata in anul 2008, care, pe langa formula clasica de tobe-bas-chitare, a adaugat sound-lui lor un saxofon, keyboard si… un acordeon, pentru a nuanta, as spune eu, experimentul lor muzical. Pana in prezent rusii au lansat un demo, in 2009, urmat doi ani mai tarziu de albumul lor de debut, Иллюзия тишины, cu titluri exclusiv in limba rusa, iar la inceputul acestui an de un nou EP, intitulat simplu Colour Dreams.

Pentru ca initial am vrut sa prezint doar EP-ul aparut in luna ianuarie, vizitand pagina lor de Bandcamp am descoperit pe Иллюзия тишины si alte cateva piese care suna fantastic. Plus ca ascultandu-l dupa Colour Dreams, mi s-a parut mult mai energic si ar merita macar o ascultare. Toate cele trei materiale pot fi descarcate prin sistemul name-your-price.

Am sa incep totusi cu Colour Dreams, intrucat el a fost si primul care mi-a picat in mana: Post-Rock instrumental, dupa cum mentionam mai devreme, insa keyboard-ul si saxofonul imprima pieselor cand o alura Electro-Dance pronuntata, cum este intro-ul piesei care incheie albumul „With the Girl from the Earth”, cand o alura de Funk/ Jazz. „The Fall of Empire of Dreams” are de asemenea un intro acustic aproape ludic.

     

Иллюзия тишины in schimb este foarte Rock, colorat, teatral, cu foarte multe influente, plus un acordeon, care lipseste pe noul EP, dar la fel de jazzy, daca e sa ma gandesc la „Карусель в облаках”, despre care GoogleTranslate imi spune ca ar fi ceva cu nori si caruseluri, desi l-as asocia mai degraba cu un spectacol de artificii. 

::: Bandcamp :::