Auditii

The Money by HUSBAND

 

 

Americana/ Indie Rock/ Alternative

Label: Independent

Data aparitiei: 23.01.2015

Husband este pseudonimul muzicianului de origine australiana, Michael Paolino, ce debuta in 2011 cu un EP intitulat simplu Husband. Anul acesta Husband lanseaza un nou material discografic - The Money, continand 11 piese, inspirate as spune de muzica celor de la The National, insa nu mai putin placute.

Stilul Husband este insa adanc inradacinat in traditia Americana, la care se adauga vocea de bariton a lui Paolino. Cu siguranta acesta unul dintre punctele forte ale albumului: diversitatea cu care muzicianul abordeaza fiecare piesa in parte, uneori emfatic, acid, alteori melancolic. De la balade Folk acustice, „Understand” sau in acorduri de pian, precum „Willow Tree”, la piese ceva mai ritmate, ca „All I Need”, ce imi aminteste parca de Garage Rockul anilor ʻ80, Husband isi rasplateste ascultatorul cu povesti, mai mult sau mai putin personale.

Despre piesa ce da titlul albumului, Paolino marturiseste: „The Money reprezinta frustrarea mea cu privire la modul in care majoritatea oamenilor stabilesc o legatura foarte stransa intre bani si fericire. M-am trezit intr-o seara plimbandu-ma prin cartierul financiar din Perth (n.r. orasul natal al muzicianului). Mi s-a parut lipsit de viata… singurul scop fiind acela de a face bani de la 9 la 5. Pustietatea acelui loc m-a inspirat sa compun aceasta piesa.”

 

 

Piesa care mi-a atras insa atentia este „Long Night”, ce debuteaza in acorduri clasice de pian, pentru ca apoi totul sa ia o turnura usor sofisticata, aproape Progressive-jazzy. Recunosc ca m-am oprit asupra acestei piese, pana a ajunge la final...

 

Videoclipul piesei „The Money”; regia: Tanya Voltchanskaya

 

::: Facebook ::: Website :::