Auditii

The Rightful Pivot by ENABLERS

 

 

Experimental/ Alternative / Poetic Rock

Label: Lancashire & Somerset/ Atypeek Music

Data aparitiei: 15.04.2015

 

Post Rock Poetry sau Poetic Rock. Cam asa am putea descrie stilul muzical al americanilor de la ENABLERS, ai carui membri au facut parte in trecut din grupuri precum Swans, Tarnation, Nice Strong Arm sau Toiling Midgets. Povestea ENABLERS  a inceput in 2002, in San Francisco, Joe Goldring (chitara), Sam Ospovat (tobe), Pete Simonelli (spoken words) si Kevin Thomson (chitara) lansand de-a lungul timpului alte 4 albume si 2 EP-uri. The Rightful Pivot este asadar cel mai recent album din discografia lor, aparut la inceputul lunii februarie prin intermediul Lancashire & SomersetAtypeek Music.

In centrul celor 8 noi compozitii se afla vocea dramatica a poetului Pete Simonelli secondat de chitara lui Joe Goldring (vezi era Soundtracks for the Blind a celor de la Swans). Esti captivat de la primele versuri, apoi frazare impasibila si totusi carismatica a lui Simonelli te surprinde si-i repeti fara sa vrei gandurile „There's an unexpected grace in moving on…”. La fel de importanta mi se pare pe acest album tacerea lui, aproape cinematica, grava, solemna, facand loc ecoului celor spuse.

She Calls After You”, de exemplu, este piesa la care am revenit neavand rabdare sa las albumul sa curga firesc. Finalul este fantastic, in timp ce ritmul chitarei accelereaza gradat si isi estompeaza contururile la fel de neasteptat. „Went Right”, „Good Shit” sau „The Percentages” sunt valsuri melancolice, un Post-Rock ingreunat de o tristete mascata ironic de jocul de cuvinte, de instrumente si texturi.

The Rightful Pivot e o surpriza placuta, peste care nu o data am trecut cu vederea. Pentru cine este curios, albumele ENABLERS se gasesc pe pagina de Bandcamp, in sistem name-your-price.

 

 

::: Facebook ::: Website :::

Photo credit: Lenny Gonzalez