Auditii

Whale/ Human Collaborative Music Project by POD TUNE

 

 

Experimental/ Ambient/ Electronic

© 2015 POD TUNE

Data aparitiei: 05.02.2015

 

POD TUNE este un proiect amplu creat in scopul sprijinirii organizatiilor implicate in conservarea mediului oceanic. Pe scurt, o colaborare intre muzicieni si… balenele cu cocoasa, cunoscute datorita repertoriului lor vocal neobisnuit. Oricat de ciudat pare, rezultatul este fantastic.

POD TUNE Volume: Ambient reprezinta o prima colectie, cuprinzand 14 compozitii originale semnate de muzicieni cunoscuti in sfera Electronic/Ambient, din diferite colturi ale lumii – William Basinski, Christina Vantzou (The Dead Texan), Jacob Kirkergaard, Greg Ellis (Vas, Juno Reactor), Scott Morgan (loscil), Sugizo (Luna Sea, S.K.I.N.) si Michael Jorgensen (Wilco).

Intr-o nota comica, coordonatorii acestui proiect numesc albumul o creatie simfonica rezultata din colaborarea dintre balenele cu cocoasa (Megaptera novaeangliae) si oameni/artisti (Homo sapiens), care au asigurat acompaniamentul muzical. Sunetele melodioase ale balenelor provin din numeroase cataloage cu inregistrari apartinand mai multor institutii de cercetare din lume.

„Scopul nostru este acela de a aduce povestea balenelor in vietile oamenilor intr-un mod cat mai accesibil si mai pozitiv cu putinta. Incercam sa incurajam astfel o legatura intre oameni si balene, in speranta ca oamenii vor acorda o mai mare atentie protectiei oceanelor si a animalelor ce traiesc in mediul oceanic. De asemenea, incercam sa sprijinim organizatiile ce au aceeasi misiune. Nu in ultimul rand, probabil un aspect la fel de important, am incercat sa cream ceva frumos, indraznet si distractiv. ” Jessica Gardiner (Producator)

 

 

::: Website ::: Facebook :::