Carte

#CuPoze: Bathroom Guest Book

 

 

Categoria: Guest books, Notebooks

Editura Knock Knock

An aparitie: 2014

 

 

Nimic nu ne gadila mai mult orgoliul decat impopotonata ospitalitate cu care ne invaluim musafirii. Iar in aceasta cursa a multumirii, care de cele mai multe ori implica imbuibarea, ratam una dintre mizele importante ale jocului, victoria din sala tronului. Un mat sastisit poate transforma intalnirea intr-un dezastru, caci acesta se poate simti stingherit in mediul aspetic al salii tronului.

Citește mai departe...

Micuta Bijou | Patrick Modiano

 

Categoria: Proza, Literatura contemporana

Editura: Humanitas Fiction

Colectia: Raftul Denisei

An aparitie: 2014

 

Despre Patrick Modiano s-a mai scris, in principal dupa obtinerea premiului Nobel pentru literatura, inclusiv pe acest site. Nu are nici un rost sa reiau discutia despre importanta obtinerii unui astfel de premiu si nici despre promovarea mondiala pe care o gireaza, alegand, in schimb, sa vorbesc despre intalnirea mea cu universul cartilor lui Modiano, o intalnirea deschisa prin romanul Micuta Bijou.

Citește mai departe...

#CuPoze: Kastello. Palate ale rromilor din Romania

 

 

 

Categoria: Arta, Patrimoniu

Editura Igloo Media

An aparitie: 2008

 

Situate la limita dintre utopie si distopie, fara a o respecta cu strictete, palatele rromilor, raspandite pe tot cuprinsul tarii noastre, au darul de a fascina si a intriga,  in egala masura. Frenezia arhitecturala, mareata atat ca dimensiune, cat si prin modul de a reusi sa imbine atatea elemente disparate, poate depune oricand marturie pentru monumentalitatea acestor cladiri.

Citește mai departe...

#CuPoze: The (True!) History of Art | Sylvain Coissard & Alexis Lemoine

 

 

Categoria: Istoria artei, Umor

Editura SelfMadeHero

An aparitie: 2013

 

Pierduta in meandrele concretului sau mergand pe bolta cea inalta a abstractizarilor, pictura moderna, atunci cand se lasa privita, ofera sansa unui atavic scarpinat in crestet, cu efect de spaima pentru ectoparazitul care se intreaba de ce tocmai in acel moment ii este amenintat caminul.

Citește mai departe...

O istorie culturala a toaletelor | Roger-Henri Guerrand

 

Categoria: Eseu, Popcult

Editura: ART

Colectia: Guerrilla de pe noptiera

An aparitie: 2014

 

 

„Suge-ti degetele, canalie,

Si nu le sterge de zidul asta.”

(inscriptie - sec. XVII)

 

Citește mai departe...

Stalin. Unul dintre marii monstri ai istoriei | Paul Johnson

 

 

 

Categoria: Eseistică, Istorie

Editura Humanitas

Colectia: Eseu

An aparitie: 2014

 

Paul Johnson:“De-a lungul a 14 luni, in 1937 si 1938, au fost arestati din ordinul lui Stalin 1.800.000 de oameni in 42 de atacuri distinct, riguros pregatite. Aproape 690.000 de oameni au fost omorati. Stalin a semnat cu mana lui zeci de mii de condamnari la moarte si i-a obligat sip e ceilalti membri ai Biroului Politic sa faca la fel - Molotov dovedindu-se cel mai sarguincios dintre toti.”  

Citește mai departe...

Ce inseamna, oare, toate acestea? | Thomas Nagel

 

O foarte scurta introducere in filozofie

Categoria: Eseistica

Editura Humanitas

Colectia: Eseu

An aparitie: 2014

 

Thomas Nagel: “A filozofa inseamna doar a pune intrebari, a argumenta, a examina idei si a cauta posibile argumente impotriva lor, a chibzui despre cum anume functioneaza conceptele noastre. Preocuparea principala a filozofiei este aceea de a iscodi si a intelege idei foarte obisnuite, pe care fiecare dintre noi le foloseste in fiecare zi, fara a reflecta asupra lor.”

Citește mai departe...

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter