COTIDIAN

MONO - Journey Through Hell (Documentar)

Ultima oprire pentru turneul european MONOALCEST a fost Brasovul, in Kruhnen Musik Halle, unde trupele au urcat pe scena pentru a 38-a seara consecutiv, un nou record pentru japonezi, un exercitiu binevenit pentru francezi, inaintea turneului nord-american programat pentru inceputul anului viitor.

Nu am putut decat sa ii invidiez pe aceia care incercau pentru prima data o experienta MONO live si sunt sigura ca au plecat de acolo cu imaginea unui tablou complet, adaugand aceasta noua tusa a trairii si dezlantuirii lor pe scena, colorat – din partea noastra – intr-o paleta de emotii care mai de care mai intense, in ton cu valul de sunet ce inunda sala. Puteti vedea in aceasta galerie foto cateva chipuri surprinse in timpul concertului.

Dupa Requiem For Hell,  MONO incheie anul cu o poveste, lansand astazi documentarul Journey Through Hell,  dedicat atat noului album, cat si celor care i-au sustinut si le-au urmarit evolutia de-a lungul timpului. Secvente filmate in studio, in timpul inregistrarilor, interviuri cu Jeremy DeVine (Temporary Residence), producatorul Steve Albini, precum si muzicienii Susan Voelz si Todd Trainer, vorbind despre momentul primei intalniri cu muzica MONO si cum vad ei aceasta calatorie.

„Stilul lor este interesant si inspirat deopotriva de muzica clasica si Metal, o muzica dark experimentala, si de dorinta de a experimenta cu aceasta muzica. Combinatia in sine nu este neaparat [noua], nu este prima trupa care face acest lucru, dar sunt probabil cei mai buni.” Jeremy DeVine (Temporary Residence)

„Taka este inspirat sa compuna o muzica din elemente ce tin de frumusete, tristete, agresivitate, melancolie, toate aceste elemente facand parte din impulsul sau creativ. Trupa interpreteaza aceste idei, …, dar culorile folosite in acest tablou, chiar si atunci cand pictezi acelasi tablou in mod repetat, culorile pot crea de fiecare data un tablou diferit. Asta face ca o trupa sa fie cu adevarat originala.” Steve Albini

Ca si in cazul muzicii lor fara cuvinte, ii putem vedea pe membrii MONO cantand, cum altfel, repetand piese mai vechi, interpretand fragmente din noile compozitii, comunicand intre ei de cele mai multe ori din priviri, uneori chiar zambind.

::: MONO :::

www.monoofjapan.com

Facebook

Bandcamp

***

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia