COTIDIAN

MONO dezvaluie piesa care da titlul noului album, „Requiem For Hell”

Sunetul subtil, visator, al viorii si dezlantuirea exploziva a chitarelor dau tonul noii povesti a japonezilor de la MONO, intitulata Requiem For Hell, o poveste rupta din ecoul de peste secole a infernului dantesc. Albumul va fi lansat oficial pe data de 14 Octombrie 2016, prin intermediul Temporary Residence Ltd./ Pelagic Records. Dupa „Ely's Heartbeat”, prima compozitie dezvaluita fanilor la inceputul lunii septembrie, ascultam astazi single-ul ce da titlul noului album.

 

 

Spre deosebire de materialul lansat anterior, The Last Dawn/ Rays of Darkness, prin care MONO experimentau oarecum cu soundul brut al primelor albume, de aceasta data muzicienii reintroduc vioara pentru un plus de dinamica si culoare in paleta lor sonora. Requiem For Hell a fost produs si inregistrat alaturi de Steve Albini, la Electrical Audio din Chicago, si masterizat de Bob Weston

Compuse in intregime de chitaristul Takaakira „Taka” Goto, cele 5 piese ce alcatuiesc noul album poarta acea aroma orchestrala cu care fanii japonezilor sunt obisnuiti. Vorbind despre conceptul ce a stat la baza Requiem For Hell, Taka marturiseste: „Acest album a luat nastere dintr-o serie de compozitii create intr-un val de inspiratie de prin 2015. Dupa ce am compus piesele si le-am dat pe rand titluri, am dat peste „Divina Comedie” a lui Dante, iar povestea acesteia ne-a impresionat. In „Divina Comedie”, Dante coboara spre Infern, trecand prin Purgatoriu, iar apoi din Paradis ajunge inapoi la realitate, experienta calatoriei avand aceeasi tema cu albumul nostru. Atunci am decis sa folosim ilustratia lui Gustave Dóre a ultimei scene din „Divina Comedie” drept coperta a noului material.”

Publicul roman se va putea reintalni cu japonezii de la MONO pe data de 3 decembrie, cand turneul pe care il desfasoara alaturi de francezii de la ALCEST si suedezii de la pg.lost va poposi in Clubul Rockstadt din Brasov. Biletele sunt disponibile in reteaua Bilete.ro (online si in magazinele InMedio semnalizate cu Bilete.ro, cat si reteaua magazinelor Germanos), precum si la barul Clubului Rockstadt din Brasov. Pretul unui bilet este de 75 RON.

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia