COTIDIAN

Primii artisti confirmati la Mozaic Jazz Festival 2015.

Cel mai proaspat si dinamic festival de jazz al Sibiului anunta line-up-ul editiei 2015. Ne vedem la Casa de Cultura a Sindicatelor intre 13-15 Noiembrie!

Ne-am tinut promisiunea si am invitat si anul acesta artisti cu abordari muzicale care sunt gata sa va surprinda, cu biografii si perspective diverse.

Rebeli, multipremiati sau diamante ascunse in cautarea unui reflector – explozivi sau melancolici, Mozaicul  nu ar fi complet fara vreunul dintre muzicienii pe care-i vom dezvalui incepand de astazi.

Vineri 13 Noiembrie, ora 19:00 - Ambrose Akinmusire Quartet (USA)

Prima seara a festivalului este deschisa de quartetul trompetistului american Ambrose Akinmusire, care vine in premiera in Romania!

Los Angeles Times il descrie ca pe un muzician aflat deja la varful carierei, gata sa fie descoperit.  De acolo, de la inaltime, trompetistul descrie in arcuri de cerc orizontul unui stil fresh de jazz. 

Studiaza impreuna cu Herbie Hancock si Wayne Shorter, iar acum americanul da el insusi “meditatii” si alte momente intense in sali din lumea intreaga. La doar 19 ani californianul a fost invitat de Steve Coleman in grupul Coleman’s Five Elements, cu care a plecat sa cucereasca Europa. In 2007 castiga prestigiosul premiu Thelonious Monk International Jazz Competition, dand pe spate un juriu din care faceau parte Quincy Jones si Roy Hargrove. Colaborarile cu Christian McBride, Joshua Redman sau Esperanza Spalding ii confera reputatia unui  trompetist original. Un autor subtil, plin de o caldura si  eleganta irezistibile, un must-see, pardon, must-listen la Mozaic Jazz Festival!

AmbroseAkinmusire.com 

 

Vineri 13 noiembrie, ora 21:00 - Miroslav Vitouš – Emil Viklicky Duo (Cehia)

Miroslav Vitouš ar fi putut deveni in tinerete un inotator de performanta. Din fericire pentru noi toti a ales sa se lase purtat de alt val. Naufragiat in oceanul jazz-ului, cehul improvizeaza de fiecare data un noi soi de salvare cu pluta lui in forma de contrabas.

Membru fondator al celebrului grup Weather Report, Miroslav Vitouš  este unul dintre cei mai respectati contrabasisti ai lumii, impartind scena de-a lungul a peste 50 de ani de cariera cu Miles Davis, Chick Corea, Wayne Shorter, Jan Garbarek, Joe Zawinul sau Stanley Clarke. Un improvizator genial, cu un puternic simt ritmic si o tehnica impecabila, Vitouš este unul dintre cei mai spectaculosi instrumentisti pe care-i putem vedea live.

Pianistsi compozitor prolific, Emil Viklicky s-a facut remarcat prin diversitatea zonelor muzicale pe care le exploreaza. Castigator a numeroase premii internationale, artistul ceh compune muzica de film, jazz contemporan si muzica clasica, discografia sa numarand peste 30 de albume.

Duo-ul va prezenta in cadrul festivalului un program  inspirat de cantece traditionale din Cehia si Moravia, dar si piese ale cunoscutului compozitor  L. Janáček.

Acest proiect special este realizat la cererea London Jazz Festival unde artistii vor concerta in data de 19 noiembrie.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Centrului Ceh Bucuresti.

MiroslavVitouš.com

 

Bilete si abonamente

Biletele si abonamentele se gasesc in reteaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librariile Humanitas si Carturesti, si on-line pe www.eventim.ro.

Pretul unui bilet este de 70 lei pentru fiecare zi de festival, iar abonamentul valabil pentru cele trei zile costa 170 de lei. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de reducere.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment produs de Asociatia Mozaic Events si cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu.

Detalii pe www.mozaicfestival.com si pe pagina de Facebook  Mozaic Jazz Festival

Cum a fost la Mozaic Jazz Festival 2014.

 

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia