COTIDIAN

Toamna asta numaram premierele la Jazz Night Out!

Kurt Elling, Oregon si Hiromi - The Trio Project featuring Anthony Jackson & Simon Phillips sunt  artistii care au venit anul acesta la Jazz Night Out. Continuam cu trei premiere la toamna: trompetistul si revelatia Ibrahim Maalouf, pianistul Brad Mehldau intr-un trio de neratat, Béla Fleck, americanul care a reinventat banjo-ul, toti trei pentru prima oara la Bucuresti.

Primul care deschide toamna muzicala este contrabasistul israelian Avishai Cohen, care revine in Romania cu cel mai nou material discografic From Darkness, creat in formula de trio. Pentru show-urile sale sunt mereu sold out, de data aceasta va sustine doua concerte la Sala Radio, pe 10 si 11 Octombrie.

Luna noiembrie aduce si trei premiere. Béla Fleck, reinventatorul banjo-ului vine pe 5 Noiembrie, in premiera la Bucuresti, intr-un duet cu sotia sa, Abigail Washburn, cantareata de banjo la randul ei. Fleck are 15 premii Grammy, multe castigate ca lider al legendarului supergrup Béla Fleck and the Flecktones. Detine totodata recordul pentru cele mai multe nominalizari (30) la categorii muzicale diferite din istoria premiilor Grammy.

Pe 19 Noiembrie continuam  pe ritmuri exotice create de trompetistul Ibrahim Maalouf, care a primit premiile „Revelatia anului” la Victoire de Jazz si „Cel mai bun artist” la World Music la French Awards, anul trecut.

Ultima premiera a lunii noiembrie se intampla in data de 26 Noiembrie. Pianistul Brad Mehldau vine la Jazz Night Out impreuna cu bateristul Jeff Ballard si basistul Larry Grenadier sa ne arate ce au in comun samba, Massive Attack, Radiohead si muzica clasica. Americanul are reputatia unui jazzman care incearca piese din cu totul alte genuri muzicale, de la Black Sabbath pana la Beatles.

Calendar Jazz Night Out

10,11 Octombrie - Sala Radio - Avishai Cohen Trio

5 Noiembrie-Sala Radio - Béla Fleck & Abigail Washburn

19 Noiembrie-Sala Radio - Ibrahim Maalouf-Kalthoum

26 Noiembrie-Sala Radio - Brad Mehldau Trio

Biletele pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro.

Concertele sunt organizate de Twin Arts. Pentru mai multe detalii despre artisti si bilete, accesati pagina www.twinarts.ro si paginile de facebook Twin Arts si Jazz Night Out.

 

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia