Galerie foto

ART SAFARI la prima editie

ART SAFARI a reunit sub acelasi acoperis galerii si dealeri de arta, dar si muzee si institute culturale, creand un punct de legatura intre arta de patrimoniu si cea contemporana, de la pictura si sculptura, la fotografie si new media. Pavilionul de Arta Bucuresti a fost deschis publicului de joi, 22 mai, pana duminica, 24 mai, pe parcursul evenimentului fiind organizate dezbateri, artist talks si prezentari ale unor reviste de arte vizuale, carti, albume.

Imaginile prezentate aici sunt din ultima zi a evenimentului, cand in spatiul amenajat conferintelor a fost prezentat volumul de eseuri Despre fotografie semnat Susan Sontag. A luat cuvantul domnul Sorin Alexandrescu, director fondator al Centrului de Excelenta in Studiul Imaginii (CESI), alaturi de Vlad Eftenie, Lector dr. arh. la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”. Tradusa pentru prima data in limba romana, Despre fotografie este o carte-cult in care criticul Susan Sontag pune sub semnul intrebarii aceasta forma de arta, prin prisma eticii si a esteticii.

Ne-am plimbat apoi prin intreg pavilionul fara a ne ingadui sentimentul ca o lucrare este mai importanta decat alta: galeriile si lucrarile lor au alcatuit un intreg, iar ART SAFARI a reprezentat de fapt contextul care a adus in discutie tocmai aceasta relatie artist - galerie - colectionar.

Foto credits: Miluta Flueras