cu suflu

Taticule, sunt bine

E greu cu muzica la 11 ani. Sufletul meu de rebela nehotarata cerea rock, dar nu stia prea multe in domeniu. La radio numai blonde platinate pe botine roz, magazinele de CD-uri erau doar elemente fantasy din filmele americane. Conceptul de piratare nu era nici macar in stadiul de concept.

Intr-o dimineata plictisitoare, m-am gandit sa schimb putin mediocritatea generala a camerei si sa incerc „ceva nou”. Sub centimetrul de praf acumulat, se aflat una dintre cele mai semnificative opere de arta ale vietii mele.

Atunci am vazut pentru prima oara CD-ul Faith and Courage de o tipa aleatoare pe nume Sinead O'Connor. Nu imi aduc aminte exact daca am inteles eu chiar tot ce canta superba Sinead. Probabil ca la varsta aia concepte de religie alternativa, suferinta si nedreptate sociala, ambiguitate sexuala, gelozie, univers interior erau cam la fel de usor de inteles ca geometria in spatiu, dar am fost miscata de melodiile de pe acest CD in moduri pe care poate nici acum nu le pot intelege in intregime.

Ca sa fiu 100% sincera, trebuie sa recunosc ca in prima instanta, melodiile pe care le-am ascultat in mod abuziv au fost „Daddy, I'm Fine” si „Hold back the Night” - ode pentru rebeliune. Ma imaginam in lumina reflectoarelor, cu cizme de piele si freza asimetrica. Am ajuns inginer in final, dar atitudinea acelor melodii pe care le urlam alor mei prin perete, mi-a ramas intiparita in suflet.

Faith and Courage  nu este un album care mi-a placut, este un album pentru care am crescut, am evoluat, tocmai cu scopul neinteles de a-l intelege, de a-l servi intr-un mod onorabil.

Lavi

Playlist MUZAHOLIC

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia