Muzica

BODUF SONGS (UK): Stench of Exist

 

Experimental/ Dark Ambient / Electronic

© 2015 The Flenser

 

Muzicianul Mat Sweet lansa in 2004 primul album sub numele de Boduf Songs, la acea vreme un proiect predominant acustic, dar care odata cu How Shadows Chase the Balance (2008) evolueaza catre sonoritati din sfera Electronic, Ambient si chiar Slowcore. Luna aceasta, Mat revine cu un nou material, intitulat Stench of Exist, aparut prin intermediul labelului american The Flenser.

Descris ca fiind cel mai accesibil album Boduf Songs, insa nu mai putin fascinant, cele 11 piese pastreaza aceeasi tenta intunecata, misterioasa. Desi intr-adevar aici experimentul este cumva dus mai departe, capatand noi valente, din punct de vedere tematic Stench of Exist e mai degraba introspectiv: “The rain against the window in the morning woke us up. We lay there for a while. And then you said, ‘It’s time to get things moving.’ We named the days and watched them flying by.” Totul este interiorizat sau poate visat, ca si cum ploaia nu inunda doar orasul, calauzind noaptea, ci si gandurile confuze ale muzicianului.

Daca in „Thwart by Thwart” percutia accelereaza ritmul piesei si sunetul sirenelor de pe fundal creeaza o stare de neliniste, vocea lui Mat este la fel de soptita, amenintator de calma. „The Witch Cradle” si, inaintea ei, intro-ul „Jacket Cruiser” sunt scurte momente instrumentale minimaliste, ce contrasteaza puternic cu celelalte piese. Lor li s-ar alatura „Grows in the Small World of Nerve” o compozitie pur ambientala, usor stranie, dominata de sunetul ploii si al strazilor. Acesta ar fi momentul cand realizezi ca muzicianul nu face parte din acel peisaj urban, cum se intampla in trecut, ci din contra, ii contempla, alaturi de noi, umbrele si misterele indescifrabile.

The Rotted Names

Sky Pedal’s Plan” are alura unui generic de film pe final, cand privirea ni se indreapta brusc catre cer, constientizand ca de fapt amenintarea, odata cu ploaia, vine de undeva de sus. Si pentru ca am spus film, tin sa subliniez dimensiunea vizuala pe care Stench of Exist o are, poate mai mult decat oricare dintre albumele sale precedente: tablourile evocate sunt extrem de vii. Ramai insa cu senzatia ca totul a fost doar un vis bantuit de fantasme si imagini caleidoscopice.

 

 

 

 

 

 

Artist: BODUF SONGS

Album: Stench of Exist

Label: The Flenser

::: Website :::

Data aparitiei: 03.02.2015

 

 

 

 

 

 

Text: Ana-Maria Gavrila

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia