Muzica

CODE (UK): mut

 

Progressive Post-Rock

© 2015 Agonia Records

 

N-am sa inteleg niciodata care este motivatia din spatele fiecarui experiment realizat de trupa britanica CODE, care de la un album la altul continua sa se prabuseasca vertiginos in obscuritate. Anuntat ca un proiect din care faceau parte membrii Ulver sau Dodheimsgard, CODE au impletit sonoritati Progressive cu Black Metal intr-un mod extrem de original, Avant-Garde chiar, pe albumele Nouveau Gloaming si Resplendent Grotesque,  pe coperta carora sunt scrise nume mari ale industriei muzicii, cum ar fi Adrian Erlandsson (At The Gates, Paradise Lost) sau Khvost (Hexvessel, Scythe).

Citește mai departe...

MOONSPELL (PT): Extinct

 

 

Dark Metal

© 2015 Napalm Records

 

Nu eram convins sa fac un review pentru acest ultim opus semnat MOONSPELL si intitulat Extinct, ce va aparea pe piata pe data de 6 Martie, sub egida casei de discuri Napalm Records. Motivele sunt destul de simple, in aparenta: MOONSPELL este o trupa in continua schimbare, experimenteaza mult, cateodată eficient, dar si la fel de lamentabil uneori.  

Citește mai departe...

ENSIFERUM (FIN): One Man Army

 

 

Melodic Folk Metal

© 2015 Metal Blade Records

 

Vikingi dati naibii!!! Asta este fraza care caracterizeaza in cel mai direct si simplu mod cu putinta  acest ultim album semnat de finlandezii ENSIFERUM, intitulat One Man Army care va apare pe data de 20 Februarie sub egida casei de discuri Metal Blade Records.

Citește mai departe...

ODOTA (EST): Fever Marshal

 

Black Metal/  Experimental/ Psychedelic

© 2014 Jarmo Nuutre

 

A fost odata ca niciodata… Scuze, asta e alta poveste. Exista insa povestea lui Jarmo Nuutre, fost membru al legendarei trupe estoniene Talbot, a carei activitate pare-se ca a luat sfarsit in momentul cand a decis sa urmeze o cariera muzicala solo, motiv pentru care a si infiintat proiectul foarte sugestiv, intitulat ODOTA (sau Wait in traducerea din engleza).

Citește mai departe...

MOMENTUM (IS): The Freak Is Alive

 

 

Psychedelic/ Progressive Doom

© 2015 Dark Essence Records

 

In 2010 aparea Fixation, at Rest, primul album din discografia islandezilor de la MOMENTUM si, desi l-am descoperit vreo doi ani mai tarziu, tin minte ca mi-a placut tot acel concept din jurul muzicii si al artwork-ului, iar The Freak is Alive nu dezamageste din acest punct de vedere.

Citește mai departe...

SANKT OTTEN (DE): Engtanz Depression

 

Electronic/ Krautrock/ Ambient/ Synthrock

© 2015 Denovali Records

 

SANKT OTTEN este un duo instrumental din Germania, infiintat in 1999 de Stephan Otten (tobe, programming, sintetizator) si Oliver Klemm (chitara, sintetizator, pian), urmand traditia celor de la Tangerine Dream, Kraftwerk si a altor colegi din breasla Electronic/Krautrock.

Citește mai departe...

FJORD (RO): On Icy Shores

 

Post Rock/ Post Metal

17 Februarie 2015

 

“Mai vechea noastra cunostinta, speranta”

Cam asta mi-a venit in minte ascultand cu foarte mare atentie albumul acestor inimosi muzicieni! Exista multe repere care ma leaga de conceptul FJORD, chiar de unii membri din trupa cu care am respirat in acelasi timp, cred ca si in acelasi fel, fara inca a ne cunoaste, momente de intensitate muzicala live incredibila. As vrea sa cred ca si din acele momente au izvorat idei, ganduri, concepte, transpuse astazi pe portativ.

Citește mai departe...

BODUF SONGS (UK): Stench of Exist

 

Experimental/ Dark Ambient / Electronic

© 2015 The Flenser

 

Muzicianul Mat Sweet lansa in 2004 primul album sub numele de Boduf Songs, la acea vreme un proiect predominant acustic, dar care odata cu How Shadows Chase the Balance (2008) evolueaza catre sonoritati din sfera Electronic, Ambient si chiar Slowcore. Luna aceasta, Mat revine cu un nou material, intitulat Stench of Exist, aparut prin intermediul labelului american The Flenser.

Citește mai departe...

DAN MANGAN + BLACKSMITH (CA): Club Meds

 

 

Alternative/ Indie-Folk/ Acoustic

© 2015 City Slang / Arts And Crafts

 

Dan Mangan nu este tocmai un nume nou pe scena Alternative Folk, Club Meds fiind cel de-al patrulea album al muzicianului de origine canadiana. Poate doar partea de + Blacksmith ce reprezinta de fapt numele preluat de instrumentistii ce-l acompaniaza pe Mangan, acesta fiind si primul material realizat alaturi de o trupa in adevaratul sens al cuvantului.

Citește mai departe...

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia