Muzica

MOMENTUM (IS): The Freak Is Alive

 

 

Psychedelic/ Progressive Doom

© 2015 Dark Essence Records

 

In 2010 aparea Fixation, at Rest, primul album din discografia islandezilor de la MOMENTUM si, desi l-am descoperit vreo doi ani mai tarziu, tin minte ca mi-a placut tot acel concept din jurul muzicii si al artwork-ului, iar The Freak is Alive nu dezamageste din acest punct de vedere.

Citește mai departe...

SANKT OTTEN (DE): Engtanz Depression

 

Electronic/ Krautrock/ Ambient/ Synthrock

© 2015 Denovali Records

 

SANKT OTTEN este un duo instrumental din Germania, infiintat in 1999 de Stephan Otten (tobe, programming, sintetizator) si Oliver Klemm (chitara, sintetizator, pian), urmand traditia celor de la Tangerine Dream, Kraftwerk si a altor colegi din breasla Electronic/Krautrock.

Citește mai departe...

FJORD (RO): On Icy Shores

 

Post Rock/ Post Metal

17 Februarie 2015

 

“Mai vechea noastra cunostinta, speranta”

Cam asta mi-a venit in minte ascultand cu foarte mare atentie albumul acestor inimosi muzicieni! Exista multe repere care ma leaga de conceptul FJORD, chiar de unii membri din trupa cu care am respirat in acelasi timp, cred ca si in acelasi fel, fara inca a ne cunoaste, momente de intensitate muzicala live incredibila. As vrea sa cred ca si din acele momente au izvorat idei, ganduri, concepte, transpuse astazi pe portativ.

Citește mai departe...

BODUF SONGS (UK): Stench of Exist

 

Experimental/ Dark Ambient / Electronic

© 2015 The Flenser

 

Muzicianul Mat Sweet lansa in 2004 primul album sub numele de Boduf Songs, la acea vreme un proiect predominant acustic, dar care odata cu How Shadows Chase the Balance (2008) evolueaza catre sonoritati din sfera Electronic, Ambient si chiar Slowcore. Luna aceasta, Mat revine cu un nou material, intitulat Stench of Exist, aparut prin intermediul labelului american The Flenser.

Citește mai departe...

DAN MANGAN + BLACKSMITH (CA): Club Meds

 

 

Alternative/ Indie-Folk/ Acoustic

© 2015 City Slang / Arts And Crafts

 

Dan Mangan nu este tocmai un nume nou pe scena Alternative Folk, Club Meds fiind cel de-al patrulea album al muzicianului de origine canadiana. Poate doar partea de + Blacksmith ce reprezinta de fapt numele preluat de instrumentistii ce-l acompaniaza pe Mangan, acesta fiind si primul material realizat alaturi de o trupa in adevaratul sens al cuvantului.

Citește mai departe...

WAVER CLAMOR BELLOW (US): Mare's Nest

 

Instrumental- Experimental - Contemporary Classical

20 Februarie 2015

 

Waver Clamor Bellow este un trio instrumental din Portland, Oregon, a carui poveste incepe prin toamna lui 2011, cand Paul Schaefer (chitara) si Ben Magaziner (viola) se intalnesc pentru prima data si hotarasc sa compuna piese impreuna, sustinand apoi o serie de spectacole. 2 ani mai tarziu, Sage Fisher (harpa) li se alatura, iar in vara anului trecut cei trei inregistreaza compozitiile pentru primul lor album, alaturi de Mike Anzalone, cunoscut pentru colaborarile sale cu grupul Folk Rock The Builders and The Butchers.

Citește mai departe...

THULCANDRA (DE): Ascension Lost

 

 

Black/ Death Metal

© 2015 Napalm Records

 

Am fost foarte lenes in ultima vreme pe sectiunea Black Metal, probabil si pentru ca nu am dat peste ceva intr-adevar notabil, care sa-mi starneasca interesul pentru a scrie cateva cuvinte, sau poate pentru ca am devenit eu mai mofturos, dracu stie… Cert este ca noul album, Ascension Lost, semnat de teutonii THULCANDRA, care va aparea pe 30 ianuarie sub egida casei de discuri Napalm Records, nu putea fi trecut cu vederea.

Citește mai departe...

IF THESE TREES COULD TALK (US): Above the Earth, Below the Sky/ Red Forest

 

Post-Rock/ Atmospheric/ Instrumental Rock

© 2015 Metal Blade Records

 

La sfarsitul anului trecut cei de la Metal Blade Records anuntau un nou nume in portofoliul lor impresionant: If These Trees Could Talk. Americanii incepusera deja lucrul la cel de-al treilea album, ce urmeaza a fi lansat cel mai probabil anul acesta. Pana atunci suntem asigurati ca aceasta miscare strategica nu va influenta in vreun fel exprimarea artistica a trupei si ni se ofera in editii reeditate de catre Metal Blade primele doua albume ale lor: Above the Earth, Below the Sky (2009) si Red Forest (2012).

Citește mai departe...

L’EFFET C’EST MOI (IT): Les Voix De L’Apocalypse (SkullLine)

 

Orchestral/ Martial/ Ambient/ Neoclassic

© 2014 SkullLine

 

In sfarsit apuc sa scriu si despre acest proiect. Il urmaresc de ani de zile, unele piese chiar mi-au placut enorm, insa nu am avut ocazia pana acum sa insirui si cateva randuri. Ma gandisem chiar intr-un an sa-l invit sa cante la noi. In cele din urma, as fi vrut in toamna sa-l vad live la Atena, acolo unde a cantat alaturi de Die Weisse Rose, dar n-am mai putut ajunge. Emanuele este un impatimit al scenei Dark Ambient-Neofolk, dupa ce a cochetat in trecut si cu scena Metal. Cei de la SkullLine s-au decis sa reediteze albumul lansat in urma cu 7 ani, de data aceasta si cu 3 bonus-tracks.

Citește mai departe...

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia