Muzica

WAVER CLAMOR BELLOW (US): Mare's Nest

 

Instrumental- Experimental - Contemporary Classical

20 Februarie 2015

 

Waver Clamor Bellow este un trio instrumental din Portland, Oregon, a carui poveste incepe prin toamna lui 2011, cand Paul Schaefer (chitara) si Ben Magaziner (viola) se intalnesc pentru prima data si hotarasc sa compuna piese impreuna, sustinand apoi o serie de spectacole. 2 ani mai tarziu, Sage Fisher (harpa) li se alatura, iar in vara anului trecut cei trei inregistreaza compozitiile pentru primul lor album, alaturi de Mike Anzalone, cunoscut pentru colaborarile sale cu grupul Folk Rock The Builders and The Butchers.

Citește mai departe...

THULCANDRA (DE): Ascension Lost

 

 

Black/ Death Metal

© 2015 Napalm Records

 

Am fost foarte lenes in ultima vreme pe sectiunea Black Metal, probabil si pentru ca nu am dat peste ceva intr-adevar notabil, care sa-mi starneasca interesul pentru a scrie cateva cuvinte, sau poate pentru ca am devenit eu mai mofturos, dracu stie… Cert este ca noul album, Ascension Lost, semnat de teutonii THULCANDRA, care va aparea pe 30 ianuarie sub egida casei de discuri Napalm Records, nu putea fi trecut cu vederea.

Citește mai departe...

IF THESE TREES COULD TALK (US): Above the Earth, Below the Sky/ Red Forest

 

Post-Rock/ Atmospheric/ Instrumental Rock

© 2015 Metal Blade Records

 

La sfarsitul anului trecut cei de la Metal Blade Records anuntau un nou nume in portofoliul lor impresionant: If These Trees Could Talk. Americanii incepusera deja lucrul la cel de-al treilea album, ce urmeaza a fi lansat cel mai probabil anul acesta. Pana atunci suntem asigurati ca aceasta miscare strategica nu va influenta in vreun fel exprimarea artistica a trupei si ni se ofera in editii reeditate de catre Metal Blade primele doua albume ale lor: Above the Earth, Below the Sky (2009) si Red Forest (2012).

Citește mai departe...

L’EFFET C’EST MOI (IT): Les Voix De L’Apocalypse (SkullLine)

 

Orchestral/ Martial/ Ambient/ Neoclassic

© 2014 SkullLine

 

In sfarsit apuc sa scriu si despre acest proiect. Il urmaresc de ani de zile, unele piese chiar mi-au placut enorm, insa nu am avut ocazia pana acum sa insirui si cateva randuri. Ma gandisem chiar intr-un an sa-l invit sa cante la noi. In cele din urma, as fi vrut in toamna sa-l vad live la Atena, acolo unde a cantat alaturi de Die Weisse Rose, dar n-am mai putut ajunge. Emanuele este un impatimit al scenei Dark Ambient-Neofolk, dupa ce a cochetat in trecut si cu scena Metal. Cei de la SkullLine s-au decis sa reediteze albumul lansat in urma cu 7 ani, de data aceasta si cu 3 bonus-tracks.

Citește mai departe...

JÓHANN JÓHANNSSON (IS): The Theory of Everything OST

 

Soundtrack/ Original ScoreContemporary Classical

© 2014 Back Lot Music

 

Nu m-am gandit niciodata ca voi scrie un review al unei coloane sonore, in ciuda faptului ca ocupa in playlistul meu mai mult loc decat oricare alt gen. S-a intamplat nu de putine ori sa ascult un soundtrack inainte de a vedea propriu-zis filmul, desi sunt facute sa functioneze ca un intreg. 2014 a avut multe de oferit, in materie de film si, implicit, muzica de film, de la nume cunoscute precum Alexandre Desplat (The Imitation Game, The Grand Budapest Hotel, Unbroken), Hans Zimmer (Interstellar), Howard Shore (The Hobbit: The Battle Of The Five Armies), Trent Reznor & Atticus Ross (Gone Girl) si Antonio Sanchez (Birdman), la nume mai putin cunoscute din aceasta industrie - Jonny Greenwood (Inherent Vice) sau Mica Levi (Under the Skin).

Citește mai departe...

NEGURA BUNGET (RO): Tau

 

Transilvanian Black Metal

© 2015 Prophecy Productions


Era asteptat de ceva vreme noul album al grupului condus, coordonat si continuat de Gabi Mafa/NEGRU. Incep povestea de astazi exact de acolo unde am pus punct ultima data. A durat cativa ani pana ce NEGURA (NEGRU) BUNGET a venit cu ceva nou pe piata. Consider ca trebuia sa scriu cateva cuvinte acum, caci asa am promis. S-au tot schimbat schimbari de componenta in acesti ani, dar chiar nu e treaba mea sa comentez asta.

Citește mai departe...

JÖRVALLR (FR): Seul

 

Neofolk/ Apocalyptic Pop

© 2015 SKULLLINE

 

Cand am ascultat o prima piesa de pe acest album mi-am spus ca da, numele JÖRVALLR trebuie retinut. Parca mai citisem despre JÖRVALLR in urma cu ceva ani, intr-un split, parca si ascultasem cateva acorduri, dar nu m-au impresionat. Gasesc apoi o sumara descriere a stilului muzical, un amestec de Neofolk cu Apocalyptic Pop. Cica ar fi un amestec de Death In June, Sol Invictus, Sonne Hagal Forseti, Darkwood si Fire+Ice.

Citește mai departe...

ERIC CHENAUX (CA): Skullsplitter

 

© 2015 Constellation Records

Electroacoustic/ Experimental/ Alternative Folk

 

Skullsplitter este un album despre care am decis ca sunt si voi ramane mult timp indragostita. Asta de la bun inceput, cand nici nu trecusem bine de primele piese. Mi-am spus atunci ca reinterpretarile „Have I Lost My Eyes?” si „Skullsplitter”, precum si melodica „Spring Has Been A Long Time Coming” sunt indeajuns pentru un repeat serios in urmatoarele zile. Insa noul album al muzicianului canadian Eric Chenaux este presarat cu numeroase astfel de momente superbe.

Citește mai departe...

ILYDAEN (BE): Maze

 

 

Post-Rock/ Post-Hardcore

© 2014 Finaltune Records

 

Am avut intotdeauna o afinitate aparte pentru sonoritatile Post-Rock si tot ce deriva din acest subgen, care de cativa ani castiga o popularitate imensa in randul tinerilor si nu numai. Si asta pentru ca taramul acesta ofera perspective muzicale fara resurse de creativitate. Un gen care se preteaza foarte mult pe latura melancolica a expresiei muzicale, care exubereaza prin excelenta la capitolul instrumentatie si mai putin pe partea tehnica de voci, dar asta nu o spun ca pe o generalizare.

Citește mai departe...

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia