Muzica

JÓHANN JÓHANNSSON (IS): The Theory of Everything OST

 

Soundtrack/ Original ScoreContemporary Classical

© 2014 Back Lot Music

 

Nu m-am gandit niciodata ca voi scrie un review al unei coloane sonore, in ciuda faptului ca ocupa in playlistul meu mai mult loc decat oricare alt gen. S-a intamplat nu de putine ori sa ascult un soundtrack inainte de a vedea propriu-zis filmul, desi sunt facute sa functioneze ca un intreg. 2014 a avut multe de oferit, in materie de film si, implicit, muzica de film, de la nume cunoscute precum Alexandre Desplat (The Imitation Game, The Grand Budapest Hotel, Unbroken), Hans Zimmer (Interstellar), Howard Shore (The Hobbit: The Battle Of The Five Armies), Trent Reznor & Atticus Ross (Gone Girl) si Antonio Sanchez (Birdman), la nume mai putin cunoscute din aceasta industrie - Jonny Greenwood (Inherent Vice) sau Mica Levi (Under the Skin).

Citește mai departe...

NEGURA BUNGET (RO): Tau

 

Transilvanian Black Metal

© 2015 Prophecy Productions


Era asteptat de ceva vreme noul album al grupului condus, coordonat si continuat de Gabi Mafa/NEGRU. Incep povestea de astazi exact de acolo unde am pus punct ultima data. A durat cativa ani pana ce NEGURA (NEGRU) BUNGET a venit cu ceva nou pe piata. Consider ca trebuia sa scriu cateva cuvinte acum, caci asa am promis. S-au tot schimbat schimbari de componenta in acesti ani, dar chiar nu e treaba mea sa comentez asta.

Citește mai departe...

JÖRVALLR (FR): Seul

 

Neofolk/ Apocalyptic Pop

© 2015 SKULLLINE

 

Cand am ascultat o prima piesa de pe acest album mi-am spus ca da, numele JÖRVALLR trebuie retinut. Parca mai citisem despre JÖRVALLR in urma cu ceva ani, intr-un split, parca si ascultasem cateva acorduri, dar nu m-au impresionat. Gasesc apoi o sumara descriere a stilului muzical, un amestec de Neofolk cu Apocalyptic Pop. Cica ar fi un amestec de Death In June, Sol Invictus, Sonne Hagal Forseti, Darkwood si Fire+Ice.

Citește mai departe...

ERIC CHENAUX (CA): Skullsplitter

 

© 2015 Constellation Records

Electroacoustic/ Experimental/ Alternative Folk

 

Skullsplitter este un album despre care am decis ca sunt si voi ramane mult timp indragostita. Asta de la bun inceput, cand nici nu trecusem bine de primele piese. Mi-am spus atunci ca reinterpretarile „Have I Lost My Eyes?” si „Skullsplitter”, precum si melodica „Spring Has Been A Long Time Coming” sunt indeajuns pentru un repeat serios in urmatoarele zile. Insa noul album al muzicianului canadian Eric Chenaux este presarat cu numeroase astfel de momente superbe.

Citește mai departe...

ILYDAEN (BE): Maze

 

 

Post-Rock/ Post-Hardcore

© 2014 Finaltune Records

 

Am avut intotdeauna o afinitate aparte pentru sonoritatile Post-Rock si tot ce deriva din acest subgen, care de cativa ani castiga o popularitate imensa in randul tinerilor si nu numai. Si asta pentru ca taramul acesta ofera perspective muzicale fara resurse de creativitate. Un gen care se preteaza foarte mult pe latura melancolica a expresiei muzicale, care exubereaza prin excelenta la capitolul instrumentatie si mai putin pe partea tehnica de voci, dar asta nu o spun ca pe o generalizare.

Citește mai departe...

AHAMKARA (UK): The Embers Of The Stars

 

Atmospheric Black Metal

© 2015 Nordvis/ Bindrune Recordings

 

Nu am auzit pana acum de acest proiect. Vad ca el s-a lansat digital in primavara, insa ca CD va aparea in februarie. Mi-a atras atentia denumirea, dar si faptul ca Michael Blenkam este implicat, alaturi de un necunoscut, Steve Black.

Citește mai departe...

EVADNE (ES): Dethroned of Light EP

 

Melodic Doom/ Death Metal

Self-released

 

O trupa ce activeaza de mai bine de 10 ani in industria muzicala si care are doar 2 albume lansate, The 13th Condition, in 2007, si The Shortest Way, in 2012, ar putea pune multe semne de-ntrebare cu privire la istoria ei. In toti acesti ani trupa si-a cladit un nume compunand Melodic Doom/Death Metal intr-o nisa sa nu zic muribunda, dar cu siguranta intr-o moarte latenta (e doar o parere personala), refuzand sa-si dea duhul.

Citește mai departe...

LYDIA LUNCH & CYPRESS GROVE/ SPIRITUAL FRONT: Twin Horses

 

Apocalyptic Folk/ Desert Blues

© 2014 Rustblade Records

 

Twin Horses reprezinta o a doua colaborare discografica sub auspiciile Rustblade Records, intre Lydia Lunch, poet, muzician, artist, si Cypress Grove, chitarist englez din sfera intunecata a Blues-ului. Lor li se alatura nihilistii Spiritual Front. Avem asadar doua viziuni puse fata in fata: Desert Blues si Apocalyptic Folk, doua voci ce incearca sa gaseasca un numitor comun intre pasiuni, obsesii si dorinte.

Citește mai departe...

CARLOS CIPA (DE): All Your Life You Walk

 

Contemporary Classical/ Neo-Classical/ Ambient/ Instrumental

© 2014 Denovali Records

 

Tind sa cred ca Modern Classical-ul - sau Neo-Cassical-ul - cunoaste o adevarata ascensiune, de vreme ce muzicieni din trupe consacrate lanseaza albume solo, cum este cazul lui Poppy Ackroyd, cu Feathers, in timp ce altii revin in atentia publicului, daca ma gandesc la Lubomyr Melnyk. Faptul ca cei doi sunt reprezentati de label-ul Denovali Records este o pura coincidenta, sunt primele exemple care mi-au venit acum in minte.

Citește mai departe...

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia