Muzica

ENISUM (IT): Samoht Nara

 

Arpitanian Black Metal

© 2014 Dusktone

La concurenta (sau nu) cu Avantgarde Music, label-ul Italian Dusktone lanseaza cam in aceeasi perioada un album tot din filmul Cascadian Black Metal, al trupei ENISUM. Avantgarde a lansat Earth and Pillars de curand, un debut despre care am scris pozitiv, tot Italian, tot in acelasi stil.

Citește mai departe...

MAMIFFER (US): Statu Nascendi

 

// Experimental/ Post-Rock/ Ambient

© 2014 SIGE Records

 

Initial un proiect solo al pianistei si co-fondatoarei SIGE Records, Faith Coloccia, MAMIFFER devine la scurt timp un duo, acesteia alaturandu-i-se chiar sotul ei, Aaron Turner, fost membru ISIS, actual solist si chitarist al super-grupului Old Man Gloom. De-a lungul timpului cei doi au colaborat sub numele de MAMIFFER cu numerosi alti muzicieni, precum Travis Rommereim, Daniel McCoy sau Alex Barnet, insa proiectul ramane in fond un duo - minimalist si totodata eclectic.

Citește mai departe...

EZ3kiel (FR): LUX

 

Electronic/ Modern Classical/ Downtempo/ Ambient

© 2014 Ici d’Ailleurs

 

Noul material semnat EZ3kiel a fost o adevarata surpriza pentru mine, nemaiauzind de acest proiect pana acum cateva luni, cand au lansat primul single, „Anonymous”(ft. Pierre Mottron). Apoi am ascultat „Dead in Valhalla” si mi-am spus ca LUX este un album pe care trebuie neaparat sa pun mana. Si iata ca am facut-o… Dar sa incepem cu inceputul.

Citește mai departe...

BLUENECK (UK): King Nine

 

Alternative/ Post-Rock/ Prog-Rock

© 2014 Denovali Records

 

BLUENECK, adevarati veterani ai underground-ului Post/Prog-Rock britanic, au lansat luna aceasta poate cel mai ambitios material al lor, intitulat King Nine, aparut prin intermediul eclecticului label Denovali Records.

 

Citește mai departe...

WILDBIRDS & PEACEDRUMS (SE): Rhythm

 

 

Art Pop/ Alternative/ Experimental Rock

© 2014 The Leaf Label

 

Wildbirds & Peacedrums este un duo sot si sotie din Stockholm, Suedia, mai exact percutie, pentru partea instrumentala, asigurata de Andreas Werliin, si vocea extraordinara a lui Mariam Wallentin. Luna aceasta, cei doi revin cu un al treilea material discografic, lansat prin intermediul The Leaf Label, o intoarcere la radacinile Wildbirds & Peacedrums.

Citește mai departe...

EARTH AND PILLARS (IT): Earth I

 

 

Atmospheric Black Metal

© 2014 Avantgarde Music

 

Black Metal-ul actual nu mai prezinta un interes specific pentru mine. Imi plac anumite trupe ce au facut istorie, unele dintre ele sunt inca active, dar, in rest, nu ma prea omor dupa tot ceea ce e astazi Pagan Viking Heathen sau derivate din Death Metal-ul clasic. De fapt, nici pe vremuri nu ma omoram dupa ceea ce nu era atipic.

Citește mai departe...

DARKHER (UK): The Kingdom Field EP

 

Dark Folk/ Gothic

© 2014 Prophecy Productions

 

O zi banala si mohorata de noiembrie mi-a purtat pasii spre una din padurile din apropiere, asa cum o fac de cateva ori pe luna, atunci cand simt nevoia sa-mi incarc bateriile sau pur si simplu sa evadez din cotidian pentru cateva ore. Ca de fiecare data, un playlist conceput cu mare atentie pentru o astfel de promenada, imi insoteste gandurile la fiecare pas.

Citește mai departe...

BREATHELAST (RO): Maluri EP

 

Alternative Rock/ Acoustic

© 2014 Universal Music Romania

 

Am tot ascultat Maluri-le celor de la Breathelast lunile acestea. Din motive obiective… Apoi au devenit subiective, fiind zile in care ii preferam acustici si zile cand nervul variantei electrice era numai bun. Mai tarziu, tot in valul circumstantelor, i-am descoperit usor hibrizi, intr-un remix Lazerface.

Citește mai departe...

SCOTT WALKER + SUNN O))): Soused

 

Avant-Doom     

© 4AD 2014

Mai sunt doua luni din an, iar noul Pink Floyd sta sa iasa, dar Soused a fost anuntat deja drept albumul anului pe cateva site-uri de cronici muzicale. Ce-i drept a fost anuntat si drept mizeria anului ("A beating would do me a world of good,” Walker sporadically proclaims, and it is hard to disagree, zic cei de la Telegraph). 

Citește mai departe...

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia