Muzica

AHAMKARA (UK): The Embers Of The Stars

 

Atmospheric Black Metal

© 2015 Nordvis/ Bindrune Recordings

 

Nu am auzit pana acum de acest proiect. Vad ca el s-a lansat digital in primavara, insa ca CD va aparea in februarie. Mi-a atras atentia denumirea, dar si faptul ca Michael Blenkam este implicat, alaturi de un necunoscut, Steve Black.

Citește mai departe...

EVADNE (ES): Dethroned of Light EP

 

Melodic Doom/ Death Metal

Self-released

 

O trupa ce activeaza de mai bine de 10 ani in industria muzicala si care are doar 2 albume lansate, The 13th Condition, in 2007, si The Shortest Way, in 2012, ar putea pune multe semne de-ntrebare cu privire la istoria ei. In toti acesti ani trupa si-a cladit un nume compunand Melodic Doom/Death Metal intr-o nisa sa nu zic muribunda, dar cu siguranta intr-o moarte latenta (e doar o parere personala), refuzand sa-si dea duhul.

Citește mai departe...

LYDIA LUNCH & CYPRESS GROVE/ SPIRITUAL FRONT: Twin Horses

 

Apocalyptic Folk/ Desert Blues

© 2014 Rustblade Records

 

Twin Horses reprezinta o a doua colaborare discografica sub auspiciile Rustblade Records, intre Lydia Lunch, poet, muzician, artist, si Cypress Grove, chitarist englez din sfera intunecata a Blues-ului. Lor li se alatura nihilistii Spiritual Front. Avem asadar doua viziuni puse fata in fata: Desert Blues si Apocalyptic Folk, doua voci ce incearca sa gaseasca un numitor comun intre pasiuni, obsesii si dorinte.

Citește mai departe...

CARLOS CIPA (DE): All Your Life You Walk

 

Contemporary Classical/ Neo-Classical/ Ambient/ Instrumental

© 2014 Denovali Records

 

Tind sa cred ca Modern Classical-ul - sau Neo-Cassical-ul - cunoaste o adevarata ascensiune, de vreme ce muzicieni din trupe consacrate lanseaza albume solo, cum este cazul lui Poppy Ackroyd, cu Feathers, in timp ce altii revin in atentia publicului, daca ma gandesc la Lubomyr Melnyk. Faptul ca cei doi sunt reprezentati de label-ul Denovali Records este o pura coincidenta, sunt primele exemple care mi-au venit acum in minte.

Citește mai departe...

ENISUM (IT): Samoht Nara

 

Arpitanian Black Metal

© 2014 Dusktone

La concurenta (sau nu) cu Avantgarde Music, label-ul Italian Dusktone lanseaza cam in aceeasi perioada un album tot din filmul Cascadian Black Metal, al trupei ENISUM. Avantgarde a lansat Earth and Pillars de curand, un debut despre care am scris pozitiv, tot Italian, tot in acelasi stil.

Citește mai departe...

MAMIFFER (US): Statu Nascendi

 

// Experimental/ Post-Rock/ Ambient

© 2014 SIGE Records

 

Initial un proiect solo al pianistei si co-fondatoarei SIGE Records, Faith Coloccia, MAMIFFER devine la scurt timp un duo, acesteia alaturandu-i-se chiar sotul ei, Aaron Turner, fost membru ISIS, actual solist si chitarist al super-grupului Old Man Gloom. De-a lungul timpului cei doi au colaborat sub numele de MAMIFFER cu numerosi alti muzicieni, precum Travis Rommereim, Daniel McCoy sau Alex Barnet, insa proiectul ramane in fond un duo - minimalist si totodata eclectic.

Citește mai departe...

EZ3kiel (FR): LUX

 

Electronic/ Modern Classical/ Downtempo/ Ambient

© 2014 Ici d’Ailleurs

 

Noul material semnat EZ3kiel a fost o adevarata surpriza pentru mine, nemaiauzind de acest proiect pana acum cateva luni, cand au lansat primul single, „Anonymous”(ft. Pierre Mottron). Apoi am ascultat „Dead in Valhalla” si mi-am spus ca LUX este un album pe care trebuie neaparat sa pun mana. Si iata ca am facut-o… Dar sa incepem cu inceputul.

Citește mai departe...

BLUENECK (UK): King Nine

 

Alternative/ Post-Rock/ Prog-Rock

© 2014 Denovali Records

 

BLUENECK, adevarati veterani ai underground-ului Post/Prog-Rock britanic, au lansat luna aceasta poate cel mai ambitios material al lor, intitulat King Nine, aparut prin intermediul eclecticului label Denovali Records.

 

Citește mai departe...

WILDBIRDS & PEACEDRUMS (SE): Rhythm

 

 

Art Pop/ Alternative/ Experimental Rock

© 2014 The Leaf Label

 

Wildbirds & Peacedrums este un duo sot si sotie din Stockholm, Suedia, mai exact percutie, pentru partea instrumentala, asigurata de Andreas Werliin, si vocea extraordinara a lui Mariam Wallentin. Luna aceasta, cei doi revin cu un al treilea material discografic, lansat prin intermediul The Leaf Label, o intoarcere la radacinile Wildbirds & Peacedrums.

Citește mai departe...

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia