Muzica

SHINING (NO): One One One

 

Blackjazz

© 2013 Universal/ Indie Recordings

Era oarecum previzibil ca hibridizarea intre Jazz si Black Metal sa se inceapa in Norvegia. Pe de o parte, scandinavii sunt, cel putin in secolul XXI, coordonatorii avangardei Jazz (pana la punctul de a fi etichetati drept Post-Jazz). Pe de alta parte, Norvegia e si leaganul Black Metal, propus in anii 80 ca o versiune extrem-nihilista a Punk-ului si ramas in istorie drept unul din cele mai indigeste genuri muzicale, cu istoria legata de unele crime controversate si diverse studii antropologice.

Citește mai departe...

POPPY ACKROYD (UK): Feathers

 

Neo-Classical/ Contemporary Classical/ Ambient

© 2014 Denovali Records

 

Suntem in mileniul in care linistea prelungita supara, deprima, plictiseste. Ne trebuie activitate, zumzet, chiar zgomote de orice fel. In acest context “tribal” si plin de vacarm cotidian, am reusit sa acord mai multa atentie noului album POPPY ACKROYD.

Citește mai departe...

THE TWILIGHT SAD (UK): Nobody Wants To Be Here And Nobody Wants To Leave

 

Indie Rock/ Post-Rock/ Shoegaze

© 2014 Fatcat Records

 

There's A Girl In The Corner”, primul single aparut cu ceva timp in urma, m-a facut sa astept cu nerabdare lansarea celui de-al patrulea album The Twilight Sad. Din piesele noului Nobody Wants To Be Here And Nobody Wants To Leave se desprinde o atmosfera sumbra, ca sa nu spun deprimanta, versurile tragice, necenzurate, deplangand morti, sinucideri… si luna ianuarie ca pe un teribil blestem. Atunci de ce ai mai vrea sa-i asculti pe scotieni?

Citește mai departe...

LATITUDE EGRESS (DE): To Take Up The Cross

 

Funeral Doom

© Art of Propaganda

 

Acesta este proiectul solo al lui Niklas a.k.a. Nerrath (Horn, ex-Chemosh), acelasi personaj care se ocupa si de Licht Erlischt. Latitude Egress a pornit initial ca un concept Doom-Metal cu ceva influente Black, care a evoluat si a ajuns in stadiul ce-l avem aici de fata.

Citește mai departe...

NE OBLIVISCARIS (AU): Citadel

 

Extreme Progressive Metal/ Avant-garde Metal

© 2014 Season Of Mist

 

“Do not forget” - aceasta ar fi traducerea in latina al acestui grup australian, un nume care aduce cu sine mari responsabilitati atunci cand faci muzica pe care acestia o fac. Si nu au dezamagit inca, incepand chiar cu primul lor demo “The Aurora Veil” din 2007, care, in opinia multora, a fost unul din cele mai bine inregistrate demo-uri din istorie . Acel an a marcat lansarea acestui grup pe orbita muzicii Avant-garde si de-atunci traiectoria lor a fost una ascendenta sau mai bine formulat poate ar fi… skyrocket.

Citește mai departe...

GHOST BRIGADE (FI): IV - One With The Storm

 

Melodic Death/ Doom Metal/ Post-Metal

© 2014 Season of Mist

 

Slabiciunea mea pentru Finlanda si pentru ceea ce a reprezentat si reprezinta ea in muzica Rock/Metal, in special in Europa, este una pe care nu o voi putea depasi niciodata si nici nu o voi putea cuprinde in acest scurt review.

Citește mai departe...

BETHLEHEM (DE): Hexakosioihexekontahexaphobia

Experimental Rock/ Metal

© 2014 Prophecy Productions

 

Am tot incercat sa zic ceva despre albumul asta inca de cand l-am primit pe mail, iar asta inseamna in urma cam cu 3 zile. L-am ascultat cu foarte mare atentie, nu neaparat in continuu, dar de foarte multe ori. Nu stiam, si nici acum nu-s foarte convins, ca ceea ce zic despre el este tocmai potrivit (nu ca as fi avut vreodata pretentia ca o recenzia de-a mea sa fie cea mai potrivita).

Citește mai departe...

A Winged Victory for the Sullen: ATOMOS

 

© 2014 Kranky Records/ Erased Tapes Records

Neo-Classical/ Experimental Ambient/ Contemporary Classical

 

In urma cu trei ani descopeream urmarind diferitele colaborari ale compozitorului si pianistului Dustin O'Halloran o minunatie de album: A Winged Victory for the Sullen imi potolea setea de Ambient/ Classical, ceva ce aducea a muzica de film, fara sa mai pun la socoteala ca in acest proiect era implicat si Adam Wiltzie (Stars of the Lid).

Citește mai departe...

CRONE (DE): Gehenna

Rock/ Metal

© 2014 Prophecy Production

 

Cei de la Prophecy Production nu inceteaza sa ne surprinda prin materialele ce continua sa le propuna pe piata. Gehenna al celor de la CRONE fiind dovada evidenta a acestui fapt. Daca aruncam o privire mai amanuntita asupra membrilor CRONE, vedem ca in fata noastra stau doi artisti destul de cunoscuti, insa pentru o alta abordare rockista ca sa zic asa, anume sG (Secrets of the Moon) si Markus Renzenbrink (Embedded).

Citește mai departe...

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia