Muzica

EARTH AND PILLARS (IT): Earth I

 

 

Atmospheric Black Metal

© 2014 Avantgarde Music

 

Black Metal-ul actual nu mai prezinta un interes specific pentru mine. Imi plac anumite trupe ce au facut istorie, unele dintre ele sunt inca active, dar, in rest, nu ma prea omor dupa tot ceea ce e astazi Pagan Viking Heathen sau derivate din Death Metal-ul clasic. De fapt, nici pe vremuri nu ma omoram dupa ceea ce nu era atipic.

Citește mai departe...

DARKHER (UK): The Kingdom Field EP

 

Dark Folk/ Gothic

© 2014 Prophecy Productions

 

O zi banala si mohorata de noiembrie mi-a purtat pasii spre una din padurile din apropiere, asa cum o fac de cateva ori pe luna, atunci cand simt nevoia sa-mi incarc bateriile sau pur si simplu sa evadez din cotidian pentru cateva ore. Ca de fiecare data, un playlist conceput cu mare atentie pentru o astfel de promenada, imi insoteste gandurile la fiecare pas.

Citește mai departe...

BREATHELAST (RO): Maluri EP

 

Alternative Rock/ Acoustic

© 2014 Universal Music Romania

 

Am tot ascultat Maluri-le celor de la Breathelast lunile acestea. Din motive obiective… Apoi au devenit subiective, fiind zile in care ii preferam acustici si zile cand nervul variantei electrice era numai bun. Mai tarziu, tot in valul circumstantelor, i-am descoperit usor hibrizi, intr-un remix Lazerface.

Citește mai departe...

SCOTT WALKER + SUNN O))): Soused

 

Avant-Doom     

© 4AD 2014

Mai sunt doua luni din an, iar noul Pink Floyd sta sa iasa, dar Soused a fost anuntat deja drept albumul anului pe cateva site-uri de cronici muzicale. Ce-i drept a fost anuntat si drept mizeria anului ("A beating would do me a world of good,” Walker sporadically proclaims, and it is hard to disagree, zic cei de la Telegraph). 

Citește mai departe...

SHINING (NO): One One One

 

Blackjazz

© 2013 Universal/ Indie Recordings

Era oarecum previzibil ca hibridizarea intre Jazz si Black Metal sa se inceapa in Norvegia. Pe de o parte, scandinavii sunt, cel putin in secolul XXI, coordonatorii avangardei Jazz (pana la punctul de a fi etichetati drept Post-Jazz). Pe de alta parte, Norvegia e si leaganul Black Metal, propus in anii 80 ca o versiune extrem-nihilista a Punk-ului si ramas in istorie drept unul din cele mai indigeste genuri muzicale, cu istoria legata de unele crime controversate si diverse studii antropologice.

Citește mai departe...

POPPY ACKROYD (UK): Feathers

 

Neo-Classical/ Contemporary Classical/ Ambient

© 2014 Denovali Records

 

Suntem in mileniul in care linistea prelungita supara, deprima, plictiseste. Ne trebuie activitate, zumzet, chiar zgomote de orice fel. In acest context “tribal” si plin de vacarm cotidian, am reusit sa acord mai multa atentie noului album POPPY ACKROYD.

Citește mai departe...

THE TWILIGHT SAD (UK): Nobody Wants To Be Here And Nobody Wants To Leave

 

Indie Rock/ Post-Rock/ Shoegaze

© 2014 Fatcat Records

 

There's A Girl In The Corner”, primul single aparut cu ceva timp in urma, m-a facut sa astept cu nerabdare lansarea celui de-al patrulea album The Twilight Sad. Din piesele noului Nobody Wants To Be Here And Nobody Wants To Leave se desprinde o atmosfera sumbra, ca sa nu spun deprimanta, versurile tragice, necenzurate, deplangand morti, sinucideri… si luna ianuarie ca pe un teribil blestem. Atunci de ce ai mai vrea sa-i asculti pe scotieni?

Citește mai departe...

LATITUDE EGRESS (DE): To Take Up The Cross

 

Funeral Doom

© Art of Propaganda

 

Acesta este proiectul solo al lui Niklas a.k.a. Nerrath (Horn, ex-Chemosh), acelasi personaj care se ocupa si de Licht Erlischt. Latitude Egress a pornit initial ca un concept Doom-Metal cu ceva influente Black, care a evoluat si a ajuns in stadiul ce-l avem aici de fata.

Citește mai departe...

NE OBLIVISCARIS (AU): Citadel

 

Extreme Progressive Metal/ Avant-garde Metal

© 2014 Season Of Mist

 

“Do not forget” - aceasta ar fi traducerea in latina al acestui grup australian, un nume care aduce cu sine mari responsabilitati atunci cand faci muzica pe care acestia o fac. Si nu au dezamagit inca, incepand chiar cu primul lor demo “The Aurora Veil” din 2007, care, in opinia multora, a fost unul din cele mai bine inregistrate demo-uri din istorie . Acel an a marcat lansarea acestui grup pe orbita muzicii Avant-garde si de-atunci traiectoria lor a fost una ascendenta sau mai bine formulat poate ar fi… skyrocket.

Citește mai departe...

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia