Muzica

AUTUMNAL (ES): The End of the Third Day

 

Melancholic Doom/ Dark Metal

© 2014 Cyclone Empire

 

Aduceam aminte intr-un review anterior despre Helevorn si scena spaniola de Doom/Gothic, o scena care reuseste din cand in cand si la interval de cativa ani buni sa uimeasca prin nivelul inalt al albumelor scoase pe piata din aceasta sfera.

Citește mai departe...

MANIMALISM (NO): Manimalism

 

 

© 2014 Adversum

Avant-garde Metal

 

Decadent, ironic, disonant si totusi surprinzator de poetic: albumul de debut al norvegienilor de la MANIMALISM a asteptat mai bine de 15 de ani sa apara…

Citește mai departe...

TAUUSK (RO): Hermit

 

Ambient/ Drone /Doom

© 2014 Feathered Coyote Records

 

Ca sa nu o lungesc prea mult, desi recunosc ca nu-s chiar un impatimit al Ambient/Drone-ului, (evident, daca nu ma refer la un Sunn O))), Earth sau Nadja, trupe care am vazut ca ii inspira si pe baietii de la Tauusk), Hermit, probabil prin accentul pus mai mult pe partea de ambiental, suna surprinzator de bine.

Citește mai departe...

LAST LEAF DOWN (CH): Fake Lights

 

Shoegaze from the Woods

© 2014 Lifeforce Records

 

Inceputurile Doom ale elvetienilor de la Last Leaf Down sunt cu mult in urma, si desi nu neg ca mi-ar fi placut macar o farama Dark Metal experimentala in prezentul lor Shoegaze, Fake Lights este departe de a fi un album soft.

Citește mai departe...

FEN (UK): Carrion Skies

 

Progressive Black Metal

© Code666

 

Ancient Sorrow a fost un minialbum care m-a dat pe spate, acum vreo 7 ani. Am urmarit indeaproape activatate FEN, mai ales ca John Haughm (AGALLOCH) mi-a tot vorbit despre ei. Am avut chiar in calcul sa-i invit in Romania, pentru ca promiteau mult. Agreasem cu britanicii pentru o exprimare muzicala, dar nu gasisem conceptul artisitic potrivit pentru ei. Insa m-am bucurat cand am vazut ca Mihnea i-a invitat la OST MOUNTAIN FEST, la Rasnov. 

Citește mai departe...

SÓLSTAFIR (IS): Ótta

 

Atmospheric Rock 'N Roll

© 2014 Season of Mist

 

Putin mai tarziu decat ar fi trebuit, mi-am propus totusi sa amintesc de noua aparitie SÓLSTAFIR. Cvartetul islandez a realizat de curand cel de-al 5-lea album de studio, material mult asteptat de toata lumea. Eram curios sa vad in ce parte o mai apuca muzical acesti exotici rockeri nordici, deja cautati si ceruti aproape peste tot in Europa! Si da, sunt foarte faini live, degaja o energie fantastica, sustin concerte intense si au o atitudine Rock’n’Roll care prinde la public!

Citește mai departe...

JAKOB (NZ): Sines

 

Post-Rock/ Instrumentalul Rock

© 2014 Shoot The Freak/ The Mylene Sheath

 

JAKOB  este una dintre putinele trupe Post-Rock din lume care inca ma fascineaza. Recunosc ca imi era tare dor sa ascult si altceva dupa Solace, ultimul lor album! Si au trecut 8 ani de atunci!

Citește mai departe...

ALTERNATIVE 4 (UK): The Obscurants

 

Downbeat Alternative Rock

© 2014 Prophecy Productions

 

Se simte aerul creator al lui Duncan Patterson, iar tocmai acest lucru parca da o liniaritate pieselor si implicit albumelor (cele 2 de pana acum, The Brink si The Obscurants) , fapt care le face parca sa fie una si aceeasi piesa sau o piesa impartita in mai multe capitole.

Citește mai departe...

MYSTICUM (NO): Planet Satan

 

Industrial Black Metal

© 2014 Peaceville Records

(English below)

 

MYSTICUM  este una dintre trupele care a scris istorie doar cu un singur album, acum 18 ani! Imi amintesc ca prin 1992 cautam sa ascult demo-ul trupei Sabazios, despre care citisem numai recenzii interesante. Am aflat dupa vreun an ca nu se mai numesc astfel, si ca, sub numele de MYSTICUM, cei 3 norvegieni vor scoate chestii faine.

Citește mai departe...

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia