Muzica

GHOST BRIGADE (FI): IV - One With The Storm

 

Melodic Death/ Doom Metal/ Post-Metal

© 2014 Season of Mist

 

Slabiciunea mea pentru Finlanda si pentru ceea ce a reprezentat si reprezinta ea in muzica Rock/Metal, in special in Europa, este una pe care nu o voi putea depasi niciodata si nici nu o voi putea cuprinde in acest scurt review.

Citește mai departe...

BETHLEHEM (DE): Hexakosioihexekontahexaphobia

Experimental Rock/ Metal

© 2014 Prophecy Productions

 

Am tot incercat sa zic ceva despre albumul asta inca de cand l-am primit pe mail, iar asta inseamna in urma cam cu 3 zile. L-am ascultat cu foarte mare atentie, nu neaparat in continuu, dar de foarte multe ori. Nu stiam, si nici acum nu-s foarte convins, ca ceea ce zic despre el este tocmai potrivit (nu ca as fi avut vreodata pretentia ca o recenzia de-a mea sa fie cea mai potrivita).

Citește mai departe...

A Winged Victory for the Sullen: ATOMOS

 

© 2014 Kranky Records/ Erased Tapes Records

Neo-Classical/ Experimental Ambient/ Contemporary Classical

 

In urma cu trei ani descopeream urmarind diferitele colaborari ale compozitorului si pianistului Dustin O'Halloran o minunatie de album: A Winged Victory for the Sullen imi potolea setea de Ambient/ Classical, ceva ce aducea a muzica de film, fara sa mai pun la socoteala ca in acest proiect era implicat si Adam Wiltzie (Stars of the Lid).

Citește mai departe...

CRONE (DE): Gehenna

Rock/ Metal

© 2014 Prophecy Production

 

Cei de la Prophecy Production nu inceteaza sa ne surprinda prin materialele ce continua sa le propuna pe piata. Gehenna al celor de la CRONE fiind dovada evidenta a acestui fapt. Daca aruncam o privire mai amanuntita asupra membrilor CRONE, vedem ca in fata noastra stau doi artisti destul de cunoscuti, insa pentru o alta abordare rockista ca sa zic asa, anume sG (Secrets of the Moon) si Markus Renzenbrink (Embedded).

Citește mai departe...

AUTUMNAL (ES): The End of the Third Day

 

Melancholic Doom/ Dark Metal

© 2014 Cyclone Empire

 

Aduceam aminte intr-un review anterior despre Helevorn si scena spaniola de Doom/Gothic, o scena care reuseste din cand in cand si la interval de cativa ani buni sa uimeasca prin nivelul inalt al albumelor scoase pe piata din aceasta sfera.

Citește mai departe...

MANIMALISM (NO): Manimalism

 

 

© 2014 Adversum

Avant-garde Metal

 

Decadent, ironic, disonant si totusi surprinzator de poetic: albumul de debut al norvegienilor de la MANIMALISM a asteptat mai bine de 15 de ani sa apara…

Citește mai departe...

TAUUSK (RO): Hermit

 

Ambient/ Drone /Doom

© 2014 Feathered Coyote Records

 

Ca sa nu o lungesc prea mult, desi recunosc ca nu-s chiar un impatimit al Ambient/Drone-ului, (evident, daca nu ma refer la un Sunn O))), Earth sau Nadja, trupe care am vazut ca ii inspira si pe baietii de la Tauusk), Hermit, probabil prin accentul pus mai mult pe partea de ambiental, suna surprinzator de bine.

Citește mai departe...

LAST LEAF DOWN (CH): Fake Lights

 

Shoegaze from the Woods

© 2014 Lifeforce Records

 

Inceputurile Doom ale elvetienilor de la Last Leaf Down sunt cu mult in urma, si desi nu neg ca mi-ar fi placut macar o farama Dark Metal experimentala in prezentul lor Shoegaze, Fake Lights este departe de a fi un album soft.

Citește mai departe...

FEN (UK): Carrion Skies

 

Progressive Black Metal

© Code666

 

Ancient Sorrow a fost un minialbum care m-a dat pe spate, acum vreo 7 ani. Am urmarit indeaproape activatate FEN, mai ales ca John Haughm (AGALLOCH) mi-a tot vorbit despre ei. Am avut chiar in calcul sa-i invit in Romania, pentru ca promiteau mult. Agreasem cu britanicii pentru o exprimare muzicala, dar nu gasisem conceptul artisitic potrivit pentru ei. Insa m-am bucurat cand am vazut ca Mihnea i-a invitat la OST MOUNTAIN FEST, la Rasnov. 

Citește mai departe...

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia