Muzica

SÓLSTAFIR (IS): Ótta

 

Atmospheric Rock 'N Roll

© 2014 Season of Mist

 

Putin mai tarziu decat ar fi trebuit, mi-am propus totusi sa amintesc de noua aparitie SÓLSTAFIR. Cvartetul islandez a realizat de curand cel de-al 5-lea album de studio, material mult asteptat de toata lumea. Eram curios sa vad in ce parte o mai apuca muzical acesti exotici rockeri nordici, deja cautati si ceruti aproape peste tot in Europa! Si da, sunt foarte faini live, degaja o energie fantastica, sustin concerte intense si au o atitudine Rock’n’Roll care prinde la public!

Citește mai departe...

JAKOB (NZ): Sines

 

Post-Rock/ Instrumentalul Rock

© 2014 Shoot The Freak/ The Mylene Sheath

 

JAKOB  este una dintre putinele trupe Post-Rock din lume care inca ma fascineaza. Recunosc ca imi era tare dor sa ascult si altceva dupa Solace, ultimul lor album! Si au trecut 8 ani de atunci!

Citește mai departe...

ALTERNATIVE 4 (UK): The Obscurants

 

Downbeat Alternative Rock

© 2014 Prophecy Productions

 

Se simte aerul creator al lui Duncan Patterson, iar tocmai acest lucru parca da o liniaritate pieselor si implicit albumelor (cele 2 de pana acum, The Brink si The Obscurants) , fapt care le face parca sa fie una si aceeasi piesa sau o piesa impartita in mai multe capitole.

Citește mai departe...

MYSTICUM (NO): Planet Satan

 

Industrial Black Metal

© 2014 Peaceville Records

(English below)

 

MYSTICUM  este una dintre trupele care a scris istorie doar cu un singur album, acum 18 ani! Imi amintesc ca prin 1992 cautam sa ascult demo-ul trupei Sabazios, despre care citisem numai recenzii interesante. Am aflat dupa vreun an ca nu se mai numesc astfel, si ca, sub numele de MYSTICUM, cei 3 norvegieni vor scoate chestii faine.

Citește mai departe...

SOPOR AETERNUS & The Ensemble Of Shadows (DE): Mitternacht

 

 

Neoclassical Darkwave/ Gothic/ Apocalyptic Folk

© Apocalyptic Vision Records GmbH

 

SOPOR AETERNUS & The Ensemble Of Shadows. Deci, avem parte de un nou material ce imbraca Goth-ul cu haine de gala. O gala si un spectacol enigmatic, tulburator, ce combina elemente Neoclassical, Dark-Wave si Folk, intr-un set de instrumente ce n-au cum sa nu imbogateasca atmosfera despre care vorbesc. La toate acestea contribuie si modul minimalist in care a fost tratat aspectul cuvintelor.

Citește mai departe...

BLOODWAY (RO): Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon

 

 

Avantgarde/ Dark Metal

© 2014 I, Voidhanger Records

 

Stiam despre proiectul lui Costin Chioreanu atat cat a fost lasat sa se stie. Le-am urmarit prestatia live de la Rockstadt Extreme Fest de anul acesta in deplina fascinatie, mai ales ca o si asteptam ca pe painea calda. Asta poate si din cauza ca m-au „nimerit”, ca sa zic asa, cu latura muzicala pe care au ales s-o experimenteze. Cu toate acestea consider ca Bloodway este un „asa da” pentru scena Metal din Romania, mai ales in planul ei cel mai extrem.

Citește mai departe...

OCTAVE MINDS: Octave Minds

 

Electronic-Romance/ Experimental/ Electro-Symphonic

© 2014 Boysnoize Records

 

Prima data cand am auzit de Octave Minds a fost acum doua luni, cred, cand lansau piesa „In Silence” via SoundCloud, ca o mostra de pe albumul de debut al proiectului, si tin minte ca mi s-a parut mai mult decat magic.

Citește mai departe...

HELEVORN (ES): Compassion Forlorne

Doom/Dark Metal

© 2014 BadMoonMan Music

 

Desi spaniolii bantuie scena Doom inca din 2001, an in care au lansat primul demo “Prelude”, Helevorn au pana in prezent doar 3 albume, Fragments (2005), Forthcoming Displeasures (2010) si Compassion Forlorne (2014), toate concepute la o distanta de 5 ani, semn ca procesul lor de creatie necesita timp pentru a inchega un album conceptual, desavarsit pana in ultimul detaliu.

Citește mai departe...

MANES (NO): Be All End All

 

Experimental Rock/ Electronic/ Trip-Hop

© 2014 Debemur Morti Productions

 

Asa e cand astepti cu nerabdare si de mult timp un nou album al trupelor preferate: incepe repede, se termina repede… si vrei mai mult, mai lung, mai in tihna. Nu va duceti cu gandul aiurea, totusi, heh! Este vorba doar de MANES, cu noul lor album, un material care, din pacate, are sub 40 min! Da, desi are 9 piese, este al naibii de scurt! Structurat inteligent si cursiv, norvegienii ne prezinta un album complet experimental, cu un melanj sintetic, bine articulat, de Trip Hop, Electronica, Avantgarde Dark Jazz si Metal.

Citește mai departe...

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia