Muzica

SOPOR AETERNUS & The Ensemble Of Shadows (DE): Mitternacht

 

 

Neoclassical Darkwave/ Gothic/ Apocalyptic Folk

© Apocalyptic Vision Records GmbH

 

SOPOR AETERNUS & The Ensemble Of Shadows. Deci, avem parte de un nou material ce imbraca Goth-ul cu haine de gala. O gala si un spectacol enigmatic, tulburator, ce combina elemente Neoclassical, Dark-Wave si Folk, intr-un set de instrumente ce n-au cum sa nu imbogateasca atmosfera despre care vorbesc. La toate acestea contribuie si modul minimalist in care a fost tratat aspectul cuvintelor.

Citește mai departe...

BLOODWAY (RO): Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon

 

 

Avantgarde/ Dark Metal

© 2014 I, Voidhanger Records

 

Stiam despre proiectul lui Costin Chioreanu atat cat a fost lasat sa se stie. Le-am urmarit prestatia live de la Rockstadt Extreme Fest de anul acesta in deplina fascinatie, mai ales ca o si asteptam ca pe painea calda. Asta poate si din cauza ca m-au „nimerit”, ca sa zic asa, cu latura muzicala pe care au ales s-o experimenteze. Cu toate acestea consider ca Bloodway este un „asa da” pentru scena Metal din Romania, mai ales in planul ei cel mai extrem.

Citește mai departe...

OCTAVE MINDS: Octave Minds

 

Electronic-Romance/ Experimental/ Electro-Symphonic

© 2014 Boysnoize Records

 

Prima data cand am auzit de Octave Minds a fost acum doua luni, cred, cand lansau piesa „In Silence” via SoundCloud, ca o mostra de pe albumul de debut al proiectului, si tin minte ca mi s-a parut mai mult decat magic.

Citește mai departe...

HELEVORN (ES): Compassion Forlorne

Doom/Dark Metal

© 2014 BadMoonMan Music

 

Desi spaniolii bantuie scena Doom inca din 2001, an in care au lansat primul demo “Prelude”, Helevorn au pana in prezent doar 3 albume, Fragments (2005), Forthcoming Displeasures (2010) si Compassion Forlorne (2014), toate concepute la o distanta de 5 ani, semn ca procesul lor de creatie necesita timp pentru a inchega un album conceptual, desavarsit pana in ultimul detaliu.

Citește mai departe...

MANES (NO): Be All End All

 

Experimental Rock/ Electronic/ Trip-Hop

© 2014 Debemur Morti Productions

 

Asa e cand astepti cu nerabdare si de mult timp un nou album al trupelor preferate: incepe repede, se termina repede… si vrei mai mult, mai lung, mai in tihna. Nu va duceti cu gandul aiurea, totusi, heh! Este vorba doar de MANES, cu noul lor album, un material care, din pacate, are sub 40 min! Da, desi are 9 piese, este al naibii de scurt! Structurat inteligent si cursiv, norvegienii ne prezinta un album complet experimental, cu un melanj sintetic, bine articulat, de Trip Hop, Electronica, Avantgarde Dark Jazz si Metal.

Citește mai departe...

DER BLAUE REITER (ES): Le paradis funèbre II. L´adieu du silence

 

© 2014 Neuropa Records

MartialDark AmbientNeoclassical

(English below)

Der Blaue Reiter  revin in aceasta toamna cu noi acorduri martial-apocaliptice inspirate de tabloul unei lumi pierdute, macinate de razboaie si conduse din umbra de organizatii secrete. Nu este prima data cand Sathorys Elenorth si Lady Nott imagineaza un fundal sonor ce-ar putea insoti ultimele zile ale omenirii: o muzica impunatoare, extrem de dark, trista, si totodata incredibil de frumoasa.

Citește mai departe...

DIMHOLT (BG): Liberation Funeral

 

Unsigned/Independent

Psychedelic Black Metal

(English below)

Cu o istorie nu foarte indelungata, DIMHLOT si-au dezvoltat radacinile in orasul bulgar Burgas (leaganul artelor negre cand vine vorba de muzica), inca din anul 2003,  avand pana in prezent in discografia lor un demo “Aegri Somnia” si un EP “Live Somnia”, ambele self-released, incluzand aici si albumul de debut - Liberation Funeral - inregistrat in studiourile Sub Zero din Sofia si masterizat de nimeni altul decat Tannenberger, de la legendarul grup austriac, Abigor.

Citește mai departe...

MONO (Japan): The Last Dawn & Rays of Darkness

 

© Pelagic Records

Instrumental Rock/ Experimental/ Post-Rock

(English below)

Realizez acum ca nu am mai scris recenzii de o buna bucata de vreme. Ultimul calup serios a fost la lansarea MUZAHOLIC, si apoi despre noul album ROME si despre debutul CLOUDS. Chiar nu stiu de ce am lasat totul de izbeliste, pentru ca in ultimele saptamani am ascultat multe albume noi interesante. Sa vedem ce va fi.

Citește mai departe...

INTERPOL (US): El Pintor

 

© 2014 Matador Records

Indie Rock/ Alternative Rock/ Post-Punk

 

In vara lui 2012 Interpol s-au regrupat in formula de trio, cu forte proaspete, si-au inceput lucrul la cel de-al 5-lea album. Rezultatul poarta titlul de El Pintor.

Citește mai departe...

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia