Muzica

YANN TIERSEN (FR): ∞ (Infinity)

| Mai 2014 MUTE

Alternative Rock/ Indie/ Experimental Rock

 

Cand auzi vorbindu-se despre  Yann Tiersen  de cele mai multe ori se discuta despre muzica compusa pentru film, Goodbye Lenin (2003) si Amélie (2001) numarandu-se printre favoritele publicului larg. Imi amintesc si acum concertul de la Sala Palatului din 2009: cat de dezamagiti erau unii la plecare ca nu cantase cat mai multe piese de pe aceste doua coloane sonore. In Silver Church n-a mai suspinat nimeni - a fost Rock de la inceput pana la sfarsit!

Citește mai departe...

BURZUM (NO): The Ways of Yore

|  Iunie 2014 Byelobog Productions

Dark Ambient 

The Ways of Yore  sau mitologia ca muzica ambientala.

Cred ca prin acest material, Varg Vikernes reuseste cel mai bine sa puna sangele in miscare, in valuri de hematii, leucocite si trombocite ce vibreaza a trecut stramosesc autentic. Pai, de exemplu, despre piesa „Heill Odinn” as putea banui ca a fost cumva imprimata in vremea ritualurilor inchinate zeilor nordici si dezvaluita azi cu un scop precis. Ei bine, scopul si-l atinge, cel putin la mine, caci exista o hipnoza care te transpune direct in pantecul istorie.

Citește mai departe...

SWANS (US): To Be Kind

| Mai 2014 Young God Records/ Mute

Post-Punk/ Noise Rock

Justine, o Ofelia moderna, insa la fel de tulburata, goala, culcata pe iarba sub lumina amenintatoarei Melancholia, in ecoul wagnerianului Tristan und Isolde. Numai un cinic asemenea lui von Trier ar transforma coliziunea unei alte planete cu Pamantul intr-o reprezentare metaforica a depresiei, iar un altul i-ar da o forma muzicala. Ce anume l-a atras pe Michael Gira (in afara de imaginea minunatei Kirsten Dunst) la filmul lui Lars von Trier ramane un mister, ca piesa „Kirsten Supine” de altfel. 

 

Citește mai departe...

SEBASTIAN SPANACHE TRIO (RO): A Pasha's Abstinence

| Aprilie 2014 Fiver House Records
Jazz/ Post-Bop/ Fusion

Sebastian Spanache Trio ne propune prin cel de-al doilea album al lor - A Pasha's Abstinence - o muzica pentru suflet, care ajunge cu pasi precisi sa alinte intelectul. Ascultam piesele ce compun materialul acesta zilele trecute, pe-nserate, cand ploaia bolborosea ceva indescifrabil prin baltile de pe strazile cartierului meu, iar in calmitatea camerei si-n leganatul adierilor din perdea, ma simteam plimbat pe strazile unor orase pe care nu le-am umblat nici macar cu gandul.

Citește mai departe...

DANIEL DOROBANTU (RO): Prin far' de loc in far' de vreme

| Mai 2014 Self-Released
Ambient/ Experimental Electronic/ Soundscapes

… sau cantul metafizic romanesc.

Prin far' de loc in far' de vreme da nascare unei metafizici impielitate pe portativ, care ne graieste despre un taram ideal, unde omul este doar idee (in intelesul platonician al termenului) sau, mai precis, omul este o faptura mitologica. Aici gandul gandeste la alte ganduri, iar formele sunt prinse-n hora imaginara a imaginatiei. 

Citește mai departe...

HARAKIRI FOR THE SKY (AT): Aokigahara

 

| Aprilie 2014 Art Of Propaganda
Post-Black Metal/ Atmospheric Black Metal

Daca esti fanul genului Post-Black, care pe deasupra mai implica si pasaje Post-Rock, nu poti sa nu dai play noului album Harakiri for the Sky, Aokigahara. Macar ca arunci un ochi peste colaborarile de aici si tot te roade curiozitatea. Deci, avem asa, Seuche (Fäulnis), Cristiano (Whiskey Ritual), Torsten (Agrypnie) si Eklatanz (Heretoir). In plus exista si un cover dupa piesa celor de la Tears For Fears, „Mad World”.

Citește mai departe...

DOOM:VS (SE): Earthless

 

| Mai 2014 Solitude Productions
Funeral Doom / Doom / Post-Romantism Metal

 

In vremurile cand Doom Metal-ul traieste din amintiri si rar mai descoperim ceva remarcabil, Johan Ericson mi-a taiat respiratia cu noul sau album solo. Cu alte cuvinte, Doom:VS este proiectul chitaristului Draconian, de data aceasta avandu-l ca invitat pentru partile growl pe Thomas (Saturnus). 

Citește mai departe...

HAUSCHKA (DE): Abandoned City

| Martie 2014 City Slang/ Temporary Residence
Minimal/ Avant-Garde/ Experimental Piano

Hauschka este pseudonimul compozitorului si pianistului de origine germana Volker Bertelmann, cunoscut pentru tehnicile sale de a interpreta mai putin obisnuite.

Citește mai departe...

PICASTRO (CA): You

| Februarie 2014 Function
Shoegaze/ Slowcore/ Dark Folk

I-am descoperit pe canadienii de la Picastro absolut intamplator, fiind imediat atrasa de acel sound Folk/Shoegaze dramatic, dark, si de vocea grava a solistei Liz Hysen.

Citește mai departe...

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia