Muzica

FOSTER THE PEOPLE (US): Supermodel

| Martie 2014 Columbie
Alternative/ Indie Pop/ Indie Electronic

Daca Torches (2011) - albumul de debut al americanilor de la Foster the People - m-a facut sa ma las pagubasa dupa primele piese, fiind mult prea SynthPop, cu un beat extrem de pueril, numai bun pentru dansuri demente, iata ca Supermodel reprezinta un pas inainte, cu cateva momente bunicele. Ii va surprinde usor pe fanii lor, care au indragit nenumaratele „hituri” catchy din capitolul Torches.

Citește mai departe...

BARREN HARVEST (US): Subtle Cruelties

| Martie 2014 Handmade Birds
Dark/ Neo-Folk/ Ambient

Barren Harvest este un bun exemplu de colaborare muzicala „fericita”: Lenny Smith (Atriarch) si Jessica Way (Worm Ouroboros) s-au intalnit undeva prin 2010, cand au pus bazele acestui proiect Dark/ Neo-Folk, compunand piese care sa imbine armonios stilurile, dar mai ales trairile ce le caracterizeaza muzica.

Citește mai departe...

BLACK SUBMARINE (UK): New Shores

 

| Martie 2014 Kobalt Music
Psychedelic Rock/ Indie/ Experimantal Rock

Daca ma asteptam sa regasesc un puternic suflu The Verve in noul album Black Submarine, acest gand a disparut treptat, desi nu in totalitate, dupa doar cateva piese ascultate. 

Citește mai departe...

ASTERO (RO): Circles

Alternative Rock

Aceia dintre voi care apreciaza Rockul modern au un nou motiv de bucurie: sambata, 15 martie, trupa Astero isi lanseaza in Panic cel de-al doilea album intitulat Circles. Materialul a fost conceput in doua parti: primele 7 piese sunt electrice, urmatoarele luand o turnura acustica. Am fost mai mult decat curioasa sa ascult noi sound-uri ale Alternativului romanesc.

Citește mai departe...

LANTLOS (DE): Melting Sun

| 2014 Prophecy Productions

Atmospheric Black Metal/ Post-Rock

Dupa despartirea de Neige (ALCEST), Markus Siegenhort a decis sa exploreze din ce in ce mai mult cu LANTLOS. Daca primele 3 albume au contat foarte mult in clasamentele Metal (chiar cele agresive) ale perioadei, cu noul album lucrurile par a se schimba. In primul rand, avem voce clean, mai degraba Rock, care imi aminteste de trupele Grunge sau chiar Pop Rock-ul de odinioara.

Citește mai departe...

LOELL DUINN (HR): Karpatia

| 2014

Neoclassical/ Ethereal/ Medieval

Am asteptat cu nerabdare cum suna in varianta de studio noul album al croatilor. Prima auditie a noilor piese am avut-o in toamna, cand trupa a cantat cca 90 de minute, intr-un party privat. Este clar, inca de la inceput, ca LOELL DUINN suna altfel live decat in studio. Nu stiu, vocea feminina este atat de impunatoare, de fermecatoare, te vrajeste, de-a dreptul! 

Citește mai departe...

EXIT OZ (RO) : Impamantenit

Tot timpul este o bucurie sa scriu despre trupe romanesti cu personalitate. Din pacate, nu se prea ingramadesc muzicienii nostri sa trimita materiale.. sau poate ca ma insel eu, mea culpa. OK, ce avem aici? Un proiect foarte interesant, despre care putem afla urmatoarele:

Citește mai departe...

PET SLIMMERS OF THE YEAR (UK): Fragments Of Uniforms

| 2014 Candlelight Records

Post-Metal/ Instrumental/ Experimental

Trio-ul londonez se afla la primul album de debut sub aceasta titulatura. Inainte de 2008 ei au activat sub un alt nume, in formula de 4, dar au renuntat la voce si au venit apoi cu o formula stabila, de care sunt foarte multumiti. Au realizat pana acum 2 EP-uri, cel din 2011 convingandu-l pe Darren Toms sa le ofere un contract cu celebra casa de discuri britanica.

Citește mai departe...

SPECTRAL LORE (GR): III

| 2014 I, Voidhanger Records

Progressive Black Metal

Inca un proiect solo, de data aceasta conceput de Ayloss, un talentat muzician grec, fan al sonoritatilor obscure. Jucandu-se cu instrumentele dar si cu al lui computer, Ayloss reuseste sa finalizeze un album la care se chinuie de ani buni, intre timp realizand si alte materiale.

Citește mai departe...

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia