Muzica

LANTLOS (DE): Melting Sun

| 2014 Prophecy Productions

Atmospheric Black Metal/ Post-Rock

Dupa despartirea de Neige (ALCEST), Markus Siegenhort a decis sa exploreze din ce in ce mai mult cu LANTLOS. Daca primele 3 albume au contat foarte mult in clasamentele Metal (chiar cele agresive) ale perioadei, cu noul album lucrurile par a se schimba. In primul rand, avem voce clean, mai degraba Rock, care imi aminteste de trupele Grunge sau chiar Pop Rock-ul de odinioara.

Citește mai departe...

LOELL DUINN (HR): Karpatia

| 2014

Neoclassical/ Ethereal/ Medieval

Am asteptat cu nerabdare cum suna in varianta de studio noul album al croatilor. Prima auditie a noilor piese am avut-o in toamna, cand trupa a cantat cca 90 de minute, intr-un party privat. Este clar, inca de la inceput, ca LOELL DUINN suna altfel live decat in studio. Nu stiu, vocea feminina este atat de impunatoare, de fermecatoare, te vrajeste, de-a dreptul! 

Citește mai departe...

EXIT OZ (RO) : Impamantenit

Tot timpul este o bucurie sa scriu despre trupe romanesti cu personalitate. Din pacate, nu se prea ingramadesc muzicienii nostri sa trimita materiale.. sau poate ca ma insel eu, mea culpa. OK, ce avem aici? Un proiect foarte interesant, despre care putem afla urmatoarele:

Citește mai departe...

PET SLIMMERS OF THE YEAR (UK): Fragments Of Uniforms

| 2014 Candlelight Records

Post-Metal/ Instrumental/ Experimental

Trio-ul londonez se afla la primul album de debut sub aceasta titulatura. Inainte de 2008 ei au activat sub un alt nume, in formula de 4, dar au renuntat la voce si au venit apoi cu o formula stabila, de care sunt foarte multumiti. Au realizat pana acum 2 EP-uri, cel din 2011 convingandu-l pe Darren Toms sa le ofere un contract cu celebra casa de discuri britanica.

Citește mai departe...

SPECTRAL LORE (GR): III

| 2014 I, Voidhanger Records

Progressive Black Metal

Inca un proiect solo, de data aceasta conceput de Ayloss, un talentat muzician grec, fan al sonoritatilor obscure. Jucandu-se cu instrumentele dar si cu al lui computer, Ayloss reuseste sa finalizeze un album la care se chinuie de ani buni, intre timp realizand si alte materiale.

Citește mai departe...

CREMATORY (DE): Antiserum

| 2014 Steamhammer/SPV

Death metal/ Doom Metal/ Melodic Death Metal

Poate cea mai cunoscuta si longeviva trupa de Gothic Metal din Germania, CREMATORY a lovit din nou. Au extrem de multe albume in cei 23 de activitate, plus concerte la greu, doar ca in ultimii 3-4 ani nu mai auzisem nimic concret despre cei 5.

Citește mai departe...

DORNENREICH (AU): Freiheit

| 2014 Prophecy Productions

Melodic Black Metal/ Avantgarde/ Dark Metal 

In afara variantelor acustice, nu m-am omorat niciodata dupa aceasta trupa. Ii respect activitatea lui Eviga, am avut vreo 2 albume unde chiar mi-au placut unele piese Metal (acolo unde si Moritz batea intr-un mare fel la tobe), dar atat. Am fost in Germania sa-i vad live (alaturi de AGALLOCH) dar nu m-au convins. Am ramas insa surprins ce impact are muzica lor in randul fanilor germani.

Citește mai departe...

CECILIA::EYES (BE): Disappearance

| 2014 dEPOT 214

Post-Rock/ Instrumental/ Shoegaze

Va place Hammock? Sau Slowdive? Ei bine, belgienii cunoscuti pana acum dupa realizarile lor Post-Rock au schimbat directia muzicala spre trupele amintite (inclusiv TWDY), insistand acum mult pe derivatele Instrumental si Shoegaze, cu accente Ambient destul de intunecate si apasatoare.

Citește mai departe...

CHRISTINA VANTZOU (BE): No2

© 2014 Kranky Records 

Ambient/ Neo-Classical

Nascuta in Statele Unite, Kansas, si stabilita in prezent in Belgia, la Bruxelles, CHRISTINA VANTZOU, o absolventa a artelor vizuale, a devenit cunoscuta pe scena muzicala ca jumatatea feminina a proiectului The Dead Texan, unde, alaturi de Adam Wiltzie (Stars of the Lid), lanseaza un material audio-vizual, intitulat chiar The Dead Texan, cu videoclipuri create de Christina.

Citește mai departe...

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia