Muzica

SANKT OTTEN (DE): Engtanz Depression

 

Electronic/ Krautrock/ Ambient/ Synthrock

© 2015 Denovali Records

 

SANKT OTTEN este un duo instrumental din Germania, infiintat in 1999 de Stephan Otten (tobe, programming, sintetizator) si Oliver Klemm (chitara, sintetizator, pian), urmand traditia celor de la Tangerine Dream, Kraftwerk si a altor colegi din breasla Electronic/Krautrock.

Un proiect inscris in catalogul Denovali Records inca din 2009, SANKT OTTEN lanseaza la sfarsitul lunii februarie Engtanz Depression (engl.: Close Dance Depression), cel de-al optulea album din discografie si totodata o noua directie, binevenita as spune, dupa trilogia Gottes Synthesizer - Sequencer Liebe - Messias Maschine.

Ascultam acum ceva timp „Beten, Tanzen, Küssen”, una dintre primele piese ce anuntau atat lansarea noului material, cat si faptul ca vom avea parte de o serie de noutati pe partea de instrumental. In cazul de fata este vorba de armoniul, pian si alte instrumente acustice, in combinatie cu un drumbeat minimalist, indeajuns de straniu cat sa se tina departe de asocieri mainstream. Spre deosebire de Sequencer Liebe, descopeream aici o noua dinamica in muzica SANKT OTTEN, un sentiment acut de anticipare, urmarind compozitiile ca pe secvente dintr-un film noir-futurist, avand ca tematica apocalipse si alte asemenea calamitati.  

Urlaub Unter Psalmen” este cea care da tonul albumului, construind treptat un sound pentru a-l lasa sa se dezintegreze complet sub propria-i greutate catre final. Acesta ar fi probabil si laitmotivul Engtanz Depression: o involburare de elemente pe un schelet Ambient/Electronic. Cele 12 minute din „Sing die Apokalypse” sunt de-a dreptul hipnotice, iar „Im Lichtorgelparadies” devine pe alocuri chiar catchy, avand acum parte si de un videoclip, in regia lui Sascha Göpel.

 

Un plus pentru vorbitorii de limba germana ar fi titlurile pieselor, jocuri de cuvinte, aforisme si umor fin. Engtanz Depression este un album care mi-a captat atentia, fiecare piesa creand asteptari pentru a fi pe rand inselate de urmatoarea: reflexiv si indeajuns de sinistru, un reminder placut al vremurilor cand ii descoperisem pe Kraftwerk.

Artist: SANKT OTTEN

Album: Engtanz Depression

Label:  Denovali Records

::: Facebook ::: Website :::

Data aparitiei: 27.02.2015

Photo credits: Sascha Goepel

Playlist MUZAHOLIC

Abonare newsletter

Noi aparitii muzicalePIANO INTERRUPTED : The Unified Field Reconstructed


AH! KOSMOS : Bastards


LYDIA LUNCH/RETROVIRUS: Urge to Kill


BILL SEAMAN : f (noir)


AVA LUNA : Infinite House


ARCTURUS : Arcturian


CALEXICO : Edge Of The Sun


LONELADY : Hinterland


SQUAREPUSHER : Damogen Furies


RACHEL GRIMES : The Clearing


KUBA KAPSA ENSEMBLE : Vandraught 10 Vol. 1


ABRAM SHOOK : Landscape Dream


TOMORROW WE SAIL : Saturn


THE DISTRICTS : A Flourish and a Spoil


THE MILK CARTON KIDS : Monterey


UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA : Multi-Love


MICHAEL PRICE : Entanglement


BONNIE STILLWATTER : The Devil Is People


WILLIAM ELLIOTT WHITMORE : Radium Death


DAWN OF MIDI: Dysnomia