Videoclipuri

Video | MONO - Requiem For Hell

// Experimental Rock - Instrumental Rock - Post-Rock

Requiem for Hell este versiunea MONO a lumii lui Dante, a „Divinei Comedii”, japonezii gasind probabil in creatia acestuia elemente comune cu universul nostru. Asa ca, nu este de mirare faptul ca protagonistii noului lor videoclip sunt Dante (Aapo-Matti Puhakka) si Beatrice (Vilma Alatalo), unul dintre cuplurile celebre din istoria omenirii. Harri Haataja si Sayoko Hirai, responsabilii cu regia si scenariul acestui clip, par sa se fi inspirat dintr-o alta lucrare semnata Gustave Doré prin alegerea cadrului sumbru, intunecat, si viziunea alb-negru. Videoclipul amplifica dramatismul piesei prin simplul fapt ca varianta de aici a povestii lui Dante si a Beatricei lasa deoparte acea imagine cliseizata, colorata frumos, a dragostei celor doi, si reda mai degraba fascinatia membrilor MONO cu acele dualitati opuse: lumina si intuneric, viata si moarte, iubire si pierderea acesteia.   

 

Regia: Harri Haataja | Scenariul: Sayoko Hirai 

Actori: Vilma Alatalo (Beatrice), Aapo-Matti Puhakka (Dante) si Hannu Kangas (Old Man)

 

Albumul Requiem for Hell va fi lansat oficial pe data de 14 Octombrie 2016, prin intermediul Temporary Residence Ltd./ Pelagic Records.

::: MONO :::

www.monoofjapan.com

Facebook

Bandcamp

 

Cu MONO ne vom reintalni pe data de 3 decembrie, cand turneul pe care il desfasoara alaturi de francezii de la ALCEST si suedezii de la pg.lost va poposi in Clubul Rockstadt din Brasov. Biletele sunt disponibile in reteaua Bilete.ro (online si in magazinele InMedio semnalizate cu Bilete.ro, cat si reteaua magazinelor Germanos), precum si la barul Clubului Rockstadt din Brasov. Pretul unui bilet este de 75 RON.